Blogga

Varfor har mina blygdlappar blivit storre?

Varför hår mina blygdläppar blivit större?

Under puberteten växer och utvecklas könsorganen. Färgen på blygdläpparna blir mörkare, och varierar beroende på hudfärg och pigment i övrigt. De inre blygdläpparna kan växa så att de syns utanför de yttre, och även klitoris växer. I puberteten börjar det också att växa hår på venusberget och de yttre blygdläpparna.

Hur stora blygdläppar är normalt?

Om man tar tag i de inre blygdläpparna och drar dem utåt kan de vara allt mellan en och nästan åtta centimeter långa. Deras utseende och storlek är lika individuella som hur resten av kroppen ser ut och skiljer sig från person till person. Det är ofta så att den ena blygdläppen är större än den andra.

Hur gör man för att få mindre inre blygdläppar?

Ibland går det att operera blygdläpparna, men det görs bara om du har besvär med skavsår och smärta. Och även då är det ovanligt. Det finns risker med en operation, till exempel att du får sämre känsel i underlivet. Du skriver att du aldrig kommer att våga göra något när din blygdläpp ser ut som den gör.

Kan blygdläpparna bli mindre?

Förminska stora blygdläppar med en blygdläppsförminskning På Citylaser kan vi operera både dina inre och yttre blygdläppar. Blygdläppsplastik är den vanligaste intimkirurgiska operationen som utförs hos oss.

Varför har jag så stora blygdläppar?

Vissa upplever också asymmetri eller annat estetiskt problem. Det finns flera olika faktorer som spelar in. En del har stora blygdläppar genetiskt medan andra upplever problem först efter att de fött barn.

Kan blygdläpparna krympa?

Det är vanligt att huden i underlivet först blir tjockare för att sedan gradvis förtunnas. Huden blir stram, skör och vitaktig. Områdena med lichen sclerosus kan likna eksem och huden har ofta rivmärken, blåsor och sprickor. Kvinnor kan få svår klåda i underlivet och blygdläpparna kan dra ihop sig och krympa.

Hur rakar man sig på blygdläpparna?

Några tips på hur man rakar underlivet är att alltid raka medhårs och använda jämna, långsamma rörelser. Skynda inte på rakningen genom att raka med långa drag, ta hellre lite mindre hår i taget och rengör rakhyveln mellan varje drag. Det är värt de extra sekunderna!

Hur mycket kostar det att operera blygdläpparna?

Om du om känner att du bara har problem med den ena av dina blygdläppar så kan vi operera bara den ena. Priset för en blygdläpp är 24 000:- (normalt 27 000:- för 2 st.).

Share this post