Allmänning

Kan ett par vara mer an tva?

Kan ett par vara mer än två?

Ett äkta par består av två mänskliga individer som är gifta med varandra. Frasen ett par kan också användas i betydelsen ’några få, (vanligen) två eller tre’: ett par dagar, ett par av deltagarna. Utmärkande för ordet par är alltså att det innefattar fler än en företeelse eller individ.

Hur mycket är två par?

Två par kallas två kort av samma valör plus två till av en annan valör plus ett udda kort (sidokort).

Hur mycket är flera?

Om du använder ordet flera i betydelsen många så måste det heta flera: Du har inte en enda vän, men jag har flera. När det handlar om att jämföra något så kan du själv välja om du vill använda fler eller flera: Jag har fler vänner än du eller Jag har flera vänner än du.

Hur mycket är ett par stycken?

Ett par har väl alltid varit 2 st. Två!

Vilket två par är högst?

Tvåpar: Två kort av samma valör, två kort av en annan matchande valör, och ett sidokort. Vid oavgjort: Högsta paret vinner. Om spelare har samma högsta par, vinner högsta andra par. Om spelare har två identiska par, vinner högsta sidokortet.

Hur många är ett par byxor?

Ett par byxor = 1 st byxor.

Är två flera?

Modern svenska har två numerus. Det är singularis som ofta är omarkerad och innebär ental, och pluralis som ofta markeras med suffix och som innebär flertal (två eller flera). Svenskan har utvecklats ur ett språk som hade skilda former i singular, dualis och plural.

Hur många är flera stycken?

När flertal står i tillsammans med den obestämda artikeln ett (ett flertal) är det betydelsen ’antal av flera stycken, många’ som gäller. Olyckan krävde ett flertal dödsoffer innebär alltså att det var många som dog.

Hur mycket är ett par dagar?

Vissa menar på att det är två stycken medan andra menar på att det kan variera mellan 1-4 typ. Jag själv tänker att det är 1-4 ungefär eftersom om man säger ett par kan man lika gärna säga 2 om det skulle vara 2 st.

Share this post