Ny

Kan katter hoppa fran balkong?

Kan katter hoppa från balkong?

För cirka tio år sedan införde Jordbruksverket nya regler som kräver att balkonger mer än fem meter ovanför marken utrustas med ett skyddsnät om man låter sin katt vistas där. Reglerna kom till efter att veterinärer och försäkringsbolag rapporterat ett ökat antal skador till följd av fall från höga höjder.

Hur Kattsäkrar man en balkong?

  1. Kattsäkra balkongen med en balkonginglasning. En balkonginglasning ger ett mycket bra skydd när du vill låta din katt och andra husdjur vistas på balkongen själva.
  2. Kattnät. Ett kattnät är ett av de vanligaste sätten att kattsäkra balkongen på.
  3. Kattgård.
  4. Kattpiggar.

Hur högt måste ett Kattnät vara?

Med bara den regeln dock, så säger ju detta med en gång att du måste ha någon form av skyddsnät, kattnät eller balkongnät när din katt ska vistas där. Vad reglerna egentligen säger är att om du har en katt som vistas på din balkong måste du ha ett kattnät om balkongen befinner sig 5 meter över marken eller mer.

Var kan man köpa Balkongskydd?

På HORNBACH hittar du billigt balkongskydd som passar alla balkonger. Du hittar även en hel del utemöbler som du kan inreda din uteplats med. När du bestämt dig för vad du vill ha, kan du enkelt handla direkt i vår webbshop, då behöver du inte ens lämna hemmet! Vi skickar din beställning direkt hem till dig.

Måste man ha Kattnät?

I Jordbruksverkets föreskrifter står det att: Katter på balkongerOm katten vistas ensam på en balkong som finns mer än fem meter över marken, måste balkongen vara försedd med nät eller något annat som gör att katten inte riskerar att ramla ner och skada sig.

Måste man näta in balkong katt?

Jordbruksverket har en regel om att balkonger som är mer än fem meter över marken måste vara försedda med nät om katten ska vistas ensam på den. Men tänk på att även om katten inte är ensam på balkongen kan den på ett ögonblick tappa balansen om den blir distraherad av att till exempel försöka fånga en fågel.

Hur högt måste Kattnät vara?

Måste man ha Kattnät på balkong?

Sedan 1 januari 2009 är det lag på att om en katt själv ska vistas på en balkong på 3:e våningen eller högre så måste balkongen nätas in. Man kan då ha altan- eller balkongdörren öppen varma dagar och slipper vara orolig för att katten ska smita eller trilla ned. Det finns ”in-nätnings-kit” i välsorterade zoo-butiker.

https://www.youtube.com/watch?v=YnSbdI7sWKM

Share this post