Rekommendationer

Varfor kan jag inte sluta tanka?

Varför kan jag inte sluta tänka?

Att tänka för mycket hindrar dig från att prova nya saker Folk som tänker för mycket ägnar mer tid i sitt sinne än i verkligheten. De ägnar all sin tid åt att tänka, eftersom de tror att det är något de inte kan fly från. Det är många människor som söker tillflykt i sina tankar och går på hela äventyr i sina sinnen.

Vad händer om man tänker för mycket?

När man tänker för mycket omvandlas det ofta till stress. Något som gör att du inte kan sova eftersom, bland annat, en kemisk reaktion tar vid. Vid stress ökar nämligen nivåerna av hormoner som håller dig vaken.

Hur gör man för att inte tänka för mycket?

Här är några tips på saker du kan göra själv:

  1. Gör avslappningsövningar.
  2. Försök att göra saker du brukar göra, även om du får oroskänslor.
  3. Våga låta slumpen styra ibland, utan att kontrollera varenda liten detalj.
  4. Försök att tänka att oron kan komma och försvinna men inte behöver betyda så mycket.

Hur får man bort sjuka tankar?

På BUP skulle du kunna få hjälp med kognitiv beteendeterapi där du kan få lära dig att både stå ut med jobbiga tankar, och att gå emot dem och pröva hur realistiska de är på olika sätt. Det finns bra stöd för att den typen av behandling verkligen hjälper.

Vad menas med Övertänka?

Övertänkande kan göra dig besatt. Så mycket att du inte riktigt kan tänka klart. Enligt livscoachen Rebecca Ore är det vanligt att övertänkare inte litar på att de hittat rätt lösning på ett problem. I stället tänker de på samma fakta om och om igen och tar inga steg framåt.

Hur slutar man Övertänka saker?

Enligt Rebecca Ore är det bästa sättet att sluta övertänka att helt enkelt bli lite snällare mot sig själv. Sluta döma dig själv så hårt och lär dig hälsosamma sätt att bearbeta dina känslor. Erik Wallmark är psykolog och arbetar bland annat med självmedkänsla, ett sätt att möta sig själv med vänlighet.

Hur vet man om man är en Övertänkare?

Du upprepar saker när du pratar med dina vänner Men en övertänkare har en tendens att fastna i tankarna, vilket gör att vännerna förmodligen inte bara hört samma story en utan hundra gånger. För dem kanske det är lätt att tycka att du ska släppa det som du pratat så mycket om.

Kan inte sluta tänka negativt?

Genom att bli mer uppmärksam på skillnaden mellan vad du tänker och de känslor som det ger upphov till blir det lättare att hålla isär vad som är vad. Du kan då arbeta med att förändra hur du känner genom att förändra vad du tänker eller förändra ditt förhållningssätt till tankarna.

Share this post