Rekommendationer

Hur lange ska oljat golv torka?

Hur länge ska oljat golv torka?

Låt golvet torka i minst 24 timmar i rumstempera- tur och efterpolera sedan det oljade golvet med vit fiberduk avsedd för polering. Vänta minst en vecka med att lägga mattor på det nyoljade golvet. Efter ca 2 veckor ska en grundbehandling göras med Herdins Golvsåpa.

Hur rengöra Hårdvaxoljat golv?

Hårdvaxoljade trägolv, eller ja alla trägolv, tycker illa om vatten. Använd därför alltid minimalt med vatten när du rengör ett hårdvaxoljat trägolv. Vi rekommenderar en rengöringsprodukt som sprayas på golvet och en riktigt effektiv mikrofibermopp.

Hur sköter man oljade golv?

Det oljade trägolvet mår precis som ett lackerat trägolv bäst av torrstädning, dvs. genom dammsugning eller sopning. Varje golv måste dock moppas för eller senare och när du torkar av ett oljat golv ska du tänka på att torka av golvytan med en ordentligt urvriden trasa eller mopp som fuktats i såpvatten.

Hur får man bort matolja från golv?

Strössla lite bakpulver över fettfläcken och låt det dra in under en halvtimme. Ta sedan en fuktig trasa och gnugga försiktigt. Potatismjöl. Samma sak som normalt fungerar då det handlar om fett på tapeter kan fungera på ett trägolv.

Hur många strykningar med hårdvaxolja?

Baserad på naturliga oljor och vaxer, ger hårdvaxoljan en vacker och tålig yta där träets naturliga karaktär bevaras. Ytan blir vatten- och smutsavvisande, och mycket tålig mot spill. Antal appliceringar: 2 vid obehandlad yta.

Hur många lager hårdvaxolja?

Hårdvaxoljan lämpar sig till ytor där du vill ha ett förstärkt slitageskydd som t e x golv och trappor. Måste ytan behandlas 2 gånger med Hårdvaxolja? För att få hög slitstyrka rekommenderar vi alltid 2 lager. För bästa vidhäftning ska ytan om möjligt slipas trärent.

Är det farligt att andas in träolja?

Allmän rekommendation : Kontakta läkare. Vid inandning : Om det har andats in, flytta personen till frisk luft. Om andningen är oregelbunden eller upphört, ge konstgjord andning. Vid medvetslöshet lägg den skadade i viloställning och sök medicinsk hjälp.

Är träolja giftigt?

Petroleumprodukter kan ingå som lösningsmedel. Hudkontakt med ej torkat, impregnerat trä kan ge hudirritation och brännskada, speciellt vid solbestrålning. Att slicka eller gnaga lite på torkat impregnerat trä är så gott som alltid ofarligt.

Share this post