Ny

Maste valpar leka med andra hundar?

Måste valpar leka med andra hundar?

Valpen kan träffa andra hundar tidigt i livet, det hjälper till att bygga förtroende för okända hundar. Men det betyder inte att din valp behöver hälsa på precis varenda hund ni möter. Fyra–fem kompisar kan räcka gott. Låt gärna valpen träffa andra hundar, som en vänlig, lite äldre hund som den kan lära sig av.

Vad gör man när den äldre hunden inte accepterar den nya valpen?

Hjälpa hundarna att komma överens De är båda underordnade dig i flocken. Låt din äldre hund se positiva saker hända när valpen eller ny hund är i närheten. Detta kan göras genom att ge dem hundgodis och ge massor av beröm till dem för att hålla sig lugna. Tillbringa kvalitetstid ensam med din äldre hund.

När är det lämpligt att skaffa en till hund?

Skaffar man en ny hund av samma kön som den gamla kan det vara klokt att se till att det är minst två år mellan dem. Särskilt hanar kan, när ungtuppen kommer i puberteten, hamna i konflikt. Är ålderskillnaden mellan dem tydlig minskar riskerna för detta.

Kan små hundar leka med stora hundar?

– Med en liten hund bör man vara lite mer försiktig när det gäller möten och lek med större hundar. De kan vara snälla, men de kan också lätt skada en liten hund. En chihuahuas ben går lättare av, än en schäfers. Var försiktig med att släppa in en liten hund i en rastgård med stora hundar.

Hur introducera ny valp med vuxen hund?

Låt din vuxna hund ”bjuda in” valpen inomhus. Ha båda hundarna kopplade tills valpen har sett sig omkring ordentligt och din nuvarande hund lugnt accepterar den utan att reagera. Beröm och klappa både din hund och valp som belöning för acceptans och tolerans.

Hur busar hundar?

Här hittar du tips på hur du leker med din valp.

  • Kasta leksaker – Att hämta kastade föremål är en klassisk hundlek som många hundar tycker är väldigt kul.
  • Dragkamp – Hitta en hundleksak som valpen kan få ett bra grepp om, till exempel ett rep, och dra det framför hunden tills den får ett bra tag.

Är det bäst att ha en eller två hundar?

Två hundar kan hålla varandra sällskap vilket gör att det blir mindre ensamtid, även om sällskapet av en annan hund inte kan ersätta sällskapet av en människa. Möjligheten att leka och kommunicera med ett annat djur av samma art ska inte heller underskattas.

Vad ska man välja tik eller hanhund?

En fördel med att välja en hane när man ska skaffa hund är alltså att de oftast är lite jämnare i temperamentet än tikarna. Det beror just på att en hanhund inte genomgår samma hormonsvängningar som tikarna gör. Hanhundar kan däremot påverkas starkt av löptikar i närmiljön.

Share this post