Ny

Nar behover man en luftrenare?

När behöver man en luftrenare?

Utsätts man för dålig inomhusluft under lång tid kan det leda till astma och allergi, och för den som redan är sjuk kan symtomen förvärras. För en del astmatiker och allergiker kan en luftrenare som filtrerar bort partiklar och föroreningar i inomhusluften göra vardagen lite behagligare när sjukdomen är som värst.

Måste man ha en luftrenare i varje rum?

Luftrenaren ska placeras där du utsätts för problemet och där du vistas mest. Som privatperson är det ofta i sovrummet. Om du bara har en luftrenare kan det därför vara bra att ställa den där, så att kroppen får vila i renare luft när du sover.

Var placerar man en luftrenare?

Placera luftrenaren i rummet du använder mest En luftrenare fungerar bara i det rum där den är placerad. Därför rekommenderar vi att den är i det rum där du vistas mest, exempelvis sovrummet. Det går utmärkt att flytta luftrenaren under dagen från sovrummet till vardagsrummet, beroende på var du befinner dig.

Hur vet man om man behöver en luftfuktare?

En luftfuktare är bra för att lindra symptomen av torr luft som till exempel svidande ögon, torra slemhinnor, torr och irriterad hy och även sömnproblem. Luftfuktaren gör luften mer behaglig och lättare att andas, både för dig med astma eller allergi, men även för dig som märker av symptomen av torr luft på andra sätt.

Är det värt att köpa en luftrenare?

Gör en luftrenare nytta? Luftrenare gör att luften inomhus blir mer fri från partiklar som man annars får i sig när man andas. Normalt är detta inte farligt, men vissa personer är känsligare och får därför stora problem av till exempel dammpartiklar och pollen.

Hur ofta ska luftrenaren vara på?

Välj en luftrenare som är energisnål, så att du kan ha luftrenaren på hela tiden, även när du inte är hemma. Du vill ju hålla undan allergener så mycket som möjligt. Kolla hur mycket det kostar att byta filter. Om det är väldigt dyrt kanske du inte byter så ofta som du borde, och då minskar effekten.

Share this post