Ny

Vad ar Microcid?

Vad är Microcid?

Vad Microcid är och vad det används för Microcid innehåller väteperoxid, som är bakteriedödande. Microcid används vid svinkoppor (impetigo), en bakteriell hudinfektion. Du måste tala med läkare om du inte mår bättre eller om du mår sämre efter 3-4 veckor.

Vad är antiseptisk kräm?

Antiseptisk kräm som håller rent från bakterier i mindre, ytliga sår t. ex. skrubbsår, skavsår, trasiga nagelband, självsprickor, munsår och insektsbett. Därmed motverkas infektion i såret.

Är Xylocain receptfritt?

Xylocain salva används också för att lindra smärta vid olika anala besvär (t ex hemorrojder, analsprickor och smärtsamma avföringsträngningar). Xylocain salva kan användas receptfritt till vuxna och barn över 1½ års ålder. För användning till barn under 1½ års ålder krävs läkares ordination.

Hur lång tid smittar svinkoppor?

Barnet smittar så länge såren är fuktiga. Barn som går i förskolan eller i familjedaghem bör vara hemma tills såren ser helt torra ut. Skolbarn kan vara i skolan innan såren har torkat, om barnet är extra noga med att tvätta händerna. Barnet bör undvika idrott, bad eller matlagning.

Är det farligt med svinkoppor?

Infektionen orsakas av bakterier av arterna stafylokocker eller streptokocker som tränger in i sår i huden så att det blir en inflammation. Svinkoppor är ofarligt men mycket smittsamt, och därför är det viktigt med god handhygien så att andra inte smittas.

Vad är antiseptisk lösning?

Ett antiseptiskt medel eller antiseptikum (plur. antiseptika) är en germicid som används på en kroppsyta för att döda eller hämma tillväxten av mikroorganismer såsom bakterier, svampar, parasiter, och virus. Ordet antiseptik kommer från de grekiska orden anti (mot) och sepsis (förruttnelse).

Kan man använda hydrokortison på ögonlock?

Eksem runt ögonen eller på ögonlocken Huden runt ögonen är tre gånger så tunn som resten av ansiktet. Det gör att huden runt ögonen lätt blir irriterad. Om du får eksem runt ögonen eller på ögonlocken bör du söka vård. En läkare kan skriva ut kortison som lugnar eksemen.

Share this post