Allmänning

Kan man skura laminatgolv?

Kan man skura laminatgolv?

Så lyckas du med att tvätta laminatgolv: Använd rätt utrustning. En platt mopp med avtagbart tygstycke är perfekt eftersom du kan pressa ut det mesta av vattnet innan du börjar skura golvet. En ångmopp kan även vara effektiv, läs här för att få tips på att använda en ångmopp.

Kan man moppa golv med diskmedel?

Moppa golven En mikromopp tillsammans med ljummet vatten och lite diskmedel är det rätta för plast- och linoleumgolv. Var fjortonde dag duger. Parkettgolv ska inte moppas lika ofta. Var sparsam med rengöringsmedel och vatten på lackat golv.

Kan man moppa laminatgolv?

Att rengöra laminatgolv är barnsligt enkelt. Dammsugning och en fuktig trasa för eventuella fläckar räcker långt. När du moppar ska du tänka på att golvet är väldigt känsligt mot vatten. Häll aldrig vatten på det och se till att moppen är väl urvriden.

Vad ska man ha för rengöringsmedel till laminatgolv?

Det räcker ofta med att dammsuga, torrmoppa eller sopa ett relativt rent laminatgolv. Om du behöver göra en grundligare rengöring rekommenderar vi att du fukttorkar golvet med en väl urvriden mikrofibermopp.

Hur man skurar golvet?

Dammsug trägolvet ordentligt innan du börjar skura. Blöt ned golvet med kallt vatten, förslagsvis några bräder i taget. Ta 2-3 dl såpa till ca 10 l vatten i en ren hink till skurning av ett normalsmutsigt trägolv. Vid såpskurning av ett väldigt torrt trägolv ta dubbla mängden såpa.

Kan man torka golv med diskmedel?

Använd diskmedel Bland rengöringsmedel för golv finns en rad alternativ men det är bara överflödigt, tycker Karin Högström. – Om du vill torka med medel behöver du inte använda något skarpt. Några droppar diskmedel räcker, säger hon.

Vad använder man när man moppar?

Gör man inte detta kommer smutsen dras runt i rummet och det finns även risk för att smutsen repar golvet när du börjar moppa. Fyll en hink med ljummet eller kallt vatten och dosera rätt mängd och rätt typ av rengöringsmedel. Använd alltid en ren mopp.

Hur använda Mikrofibermopp?

Vill man blötlägga golvet så använd en mikrofibermopp för att moppa upp det blöta efteråt. Tvätta moppen innan du använder den första gången, en mopp kan bli som bäst efter 3-4 ggr i tvätten. Använd inget sköljmedel! En bra mopp tål minst 500 tvättar om skötselråden följs.

Vad ska man ha när man moppar golvet?

Hur man moppar golvet: alla steg i tur och ordning

  1. Röj undan där du tänker torka. Flytta stolar och andra föremål som kan komma i vägen medan du moppar.
  2. Dammsug först, moppa sedan. Det är svårt att moppa ett dammigt golv, så du bör alltid dammsuga först.
  3. Moppa efter dammsugning.
  4. Låt golvet lufttorka.

Kan man behandla laminatgolv?

Laminatgolv behöver inte behandlas med golvpolish eller annan ytbehandling.

Share this post