Trendig

Varfor stannar symaskinen?

Varför stannar symaskinen?

Om du har följt felsökningsinformationen och fortfarande har problem bör du ta med dig symaskinen till din nterförsöljare. Om det ör nngot specifikt problem kan det vara till stor hjölp om du provsyr med trnd pn en restbit av tyget du anvönder och tar med det till din nterförsöljare.

Varför fastnar tråden i symaskinen?

Man kan behöva justera sin trådspänning beroende på vilket material man syr i. Kontrollera att övertråden är rätt trädd. Pressarfoten ska alltid vara uppfälld vid trädning därför att då går trådspänningsbrickorna isär så att tråden kan lägga sig emellan dem.

Vad gör en symaskin automatiskt?

En symaskin syr vanligen med två trådar, en över- och en undertråd. Övertråden gör en ögla, som undertråden går igenom. Sedan dras tråden åt så att ett stygn bildas. Symaskinens matarfot flyttar sedan tyget framåt, och så görs nästa stygn.

Vad är trådspänning?

Trådspänning – här kan du justera hur hårt spänd tråden ska vara. Stygnlängd – här justerar du längden på stygnen. Stygnbredd – här justerar du bredden på stygnen. Nålen – tänk på att byta till en stretchnål när du syr i trikå.

Varför syr inte symaskinen?

Försök försiktigt att frigöra blockeringen genom att vrida handhjulet framåt. Ta bort stygnplåten och kontrollera om det finns tilltrasslade trådar under stygnplåten och ta i så fall bort dem. Sätt tillbaka griparen, spolkapseln, spolen och stygnplåten. Kolla att övertråden är korrekt trädd, om inte, trä om den.

Hur man trär en symaskin?

Trä symaskinen

  1. Trä symaskinen.
  2. Glöm inte sätta på trådrullestoppet.
  3. Trä sytråden runt spolens spänningslist som är markerad med nummer ett.
  4. Håll i tråden och dra ner den i höger kanal som är markerad med nummer två.
  5. Dra tråden runt trådledarplattan som är markerad med nummer tre.

Varför fastnar undertråden när jag syr?

Trådtrassel inträffar under tyget, så du kanske tror att undertråden är problemet och kontrollerar om spolen är korrekt placerad i spolkapseln eller till och med byter ut spolen.

Vad används pressarfoten till?

Pressarfoten ger ett jämnt tryck på tyget när du syr. Använd en pressarfot som är lämplig för vald söm. Pressarfoten sätts fast på pressarfotshållaren. Sänk ned knapphålsfotspaken när du syr knapphål och tråckelstygn eller vid lagning.

Varför Tjorvar undertråden och övertråden?

Vad ska man ha för trådspänning?

Man kan testa tråden lite genom att rycka i den. Det ska vara lite spänst i tråden, den ska svikta lite.

Varför hämtar inte symaskinen upp undertråden?

Klipp sedan försiktigt av trådarna eller tyget ovanför stygnplåten med sax. Ta bort stygnplåten och kontrollera om det finns tilltrasslade trådar under stygnplåten och ta i så fall bort dem. Sätt tillbaka griparen, spolkapseln, spolen och stygnplåten. Kolla att övertråden är korrekt trädd, om inte, trä om den.

Share this post