Frågor

Kan man blanda klor och brom?

Kan man blanda klor och brom?

Brom kan både användas tillsammans med och växelvis med klor och aktivt syre. Brom är optimal produkt för spabad, då brom är stabilare och har en mera långvarig effekt i riktigt varmt vatten, samt är verksamt i ett bredare pH-spann, vilken ökar den totala reningseffekten!

Hur många Bromtabletter?

Låt 1 Bromtabletter ligga i bräddavloppets silkorg, aldrig direkt i badet.

Vad är Bromtabletter?

Bromtabletter för långtidsverkande desinficering. Nitor Bromotab är ett mycket kraftfullt medel för rengöring av badvatten i mindre och större badtunnor, bubbelpooler och alla typer av SPA-bad. Jämfört med klormedel avger Nitor Bromotab endast lite kemikalielukt.

Hur mycket brom i spabad?

Det idealiska bromvärdet är 2 – 3 mg/l (ppm). Utöver en grunddesinfektion med brom bör man genomföra en chockbehandling varannan vecka med DELPHIN SPA Shock* eller DELPHIN SPA Klor*.

Hur mycket Kalkstabilisator?

Vid utbyte av vatten och vid tillsättning av färskt vatten bör man i anslutning även tillsätta Spa Kalkstabilisator. Doseringsmängden beror på vattnets hårdhetsgrad. Första dosering: 180 till 360 ppm (hårdhet): 100ml per 1000 liter vatten. 360 till 540 ppm (hårdhet): 150ml per 1000 liter vatten.

Är brom farligt?

Brom orsakar vid hudkontakt frätskador som kan bli djupa och svårläkta. Förtäring eller inandning orsakar förgiftning som kan vara livshotande.

Vad är brom i vatten?

Brom löst i vatten kallat bromvatten är ett reagens på omättade kolväten. De reagerar och bryter sina dubbelbindningar och binder in bromatomerna och det brunfärgade bromvattnet förlorar färgen.

Hur använda Doseringsflottör?

Dosering: För långtidsdesinfektion: tillsätt 1 – 5 tabletter i en doseringsflottör (Spa klor/brom doseringsflottör), ställ öppningen i flottören så att det strömmar in tillräckligt med vatten i den för att på så vis frigöra tillräckligt med klor i vattnet tills önskade värden har uppnåtts.

Hur mycket brom?

Kontrollmät och sträva efter att upprätthålla en bromhalt på 4-6 ppm. Överdosera inte. Var tredje vecka ska SpaKlor doseras för att återaktivera förbrukad brom. SpaKlor kan även användas för att snabbt få en effektiv desinficering när behov uppstår.

Hur många Elektronskal har brom?

Svar: Grundämnet brom, med atomnumret 35, har två stabila isotoper: brom 79 och brom 81, nästa lika mycket av varje. Båda isotoperna har 35 elektroner omkring atomkärnan.

Vad använder man brom till?

Flamskyddsmedel. Brom används som komponent i en mängd olika sammansättningar flamskyddsmedel som gemensamt kallas bromerade flamskyddsmedel.

Share this post