Ny

Hur vattnar man Gardenia?

Hur vattnar man Gardenia?

Vattna med mjukt vatten – med pH-värde 4-4.5, eftersom växten inte tål kalk. Vattnet bör vara rumstempererat. Håll jorden lätt fuktig, aldrig blöt. Gödsla med kalkfattig näring under hela växtperioden.

Hur ofta ska man vattna Gardenia?

Gardenia är en surjordsplanta, och skall därför vattnas med regnvatten, kokt kallt vatten eller annat kalkfritt vatten. Se till att den inte torkar ut mellan vattningarna. Använd duschflaskan regelbundet, så bladen fuktas på både under- och ovansida. Under sommarhalvåret göds med vanlig krukväxtnäring varannan vecka.

Hur tar man hand om Gardenia?

Gardenia tycker inte om snabba förändringar eller svängningar, den vill ha jämnt av allt – ljus, vatten, temperatur. Vrid inte på plantan, utan låt den stå stilla. Vintertid placeras den ljust och svalt men inte under 16°. Vattnas helst med kalkfattigt vatten.

Hur ska man sköta en hibiskus?

Skötsel. Hibiskus trivs med mycket av både sol, vatten och näring. Det är en tropisk växt, som finner sig tillrätta i vårt inneklimat året om men också blir fin utomhus över sommaren. För att lättare kunna hålla jorden jämnt fuktig kan du plantera växten i relativt stor kruka.

Hur sköter man en kamelia?

Den har inga stora krav på jorden men trivs bra i mullrik jord med grov, kalkfri sand. Vattna måttligt med kalkfattigt, mjukt vatten och häll svag dos näring däri under växtperioden. I svalt rum vattnas ytterst försiktigt. Vänd, vrid eller flytta inte på växten i onödan – risken är då stor att knopparna faller av.

När blommar Jasmin?

Jasmine är en klättrare som är infödd i Afrika och Arabien som har motsatta gröna blad och mycket doftande vita eller gula blommor beroende på sort. Dessa hålls öppna under mycket kort tid, men blommasäsongen varar från sen vår till tidig höst, och ibland, om vädret är milt, varar det hela vintern.

När beskära Kamelia?

Om det behövs, beskär du växten i juni eller juli. Kamelia blommar allt från sen vinter till vår beroende på sort. Knopparna tar väldigt lång tid på sig att slå ut i blom, så misströsta inte, om det dröjer.

Hur kallt klarar Kamelia?

Kamelia vill ha mycket ljus under vinterhalvåret, men skydda den från direkt solsken under våren och sommaren. Det är den svala viloperioden med en vintertemperaturen på 5-12°C, som är svår för de flesta att ordna. Ett orangeri, växthus eller inglasat uterum med frostvakt krävs för att lyckas.

Varför blommar inte min jasmin?

Men det kan också bero på att den står i mycket välgödslad jord och satsar på att växa vegetativt alltså med grenar och blad istället för att sätta blom och frukt. Kanske känner du på dig att det är så? Då kan du försöka ”svälta” den lite försiktigt de närmaste åren. Du kan klippa en schersmin ganska kraftigt.

Share this post