Blogga

Nar satta Begoniaknolar?

När sätta Begoniaknölar?

Plantera begoniaknölarna i krukorna nu i april-maj och ha dem inomhus tills det blir varmt även nattetid. Sedan kan du börja avhärda dina begonior för utelivet genom att ställa ut dem under dagen och ta in igen för natten, tills det säkert är frostfritt.

Är Begonia flerårig?

Det är en flerårig växt men det kan vara svårt att hålla den fin länge. För att få Begonian att blomma igen kan du försöka med att ställa den i ett rum där det är mörkt 12 timmar varje natt. Till utseende påminner de om rosor.

Var köpa begonia?

Köp dina Begonior hos oss | Bulbs.se.

Hur länge lever Begonia?

Blomman som övervintrar De för varma ljusa sommardagar och de för mörka vinterkvällar. Om du tar hand om begonian håller den sig i flera år!

Kan man dela Begoniaknölar?

Det är bäst att dela begoniaknölarna när du tar fram dem ur vinterförvaringen. Delas begoniaknölarna på hösten är faran större att det blir röta i snitten. Det ska finnas “ögon” på varje knöldel. Låt sedan knölarna ligga ett par dagar, torrt och varmt, så snittytan kan torka till innan du planterar dem.

Hur planterar man Knölbegonia?

Plantering: Plantera på våren, fördriv gärna inomhus så att krukan kan ställas ut när frostrisken är över. Plantera grunt så att knölen precis är täckt, se till att knölen hamnar upprätt med rotanlagen neråt och den konkava sidan uppåt. Sätt gärna flera knölar ihop för ett fylligt intryck.

Kan man övervintra en Begonia?

Övervintring. Begonian har tjocka, saftiga stjälkar som gör den känslig för frost. Men även om plantan ger upp vid höstens första frostknäpp så klarar knölen ett par minusgrader. Klipp bort de nedvissnade växtdelarna och ställ krukan med knölen på en frostfri plats.

Kan man spara Begonia?

Olika sorter av begonia Många ser den som en sommarblomma, men även den har knöl som mycket väl går att spara och plantera om på våren.

Var köper man Knölbegonia?

Knölbegonia ’Chanson H Bicolour Pink and White’ 39 kr. Köp.

  • Sommarbegonia ’Broumov’ F1. 35 kr. Köp.
  • Begonia Lucenec, white/pink. 33 kr. Köp.
  • Begonia Ostas, white. 33 kr. Köp.
  • Yrkesodlarjord, 18 L.
  • Kan man klippa ner en Begonia?

    Efter blomning. När blommorna vissnat kan du beskära växten, så bryter den snart om med nya skott. De avskurna topparna blir fina sticklingar.

    Share this post