Allmänning

Vilka farger har Ryssland?

Vilka färger har Ryssland?

Rysslands flagga är en vit-blå-röd trikolor. Flaggan antogs den 22 augusti 1991 efter det misslyckade kuppförsöket mot president Gorbatjov, och blev rysk nationsflagga efter Sovjetunionens upplösning i december samma år. Den hade tidigare varit Rysslands flagga fram till det kommunistiska maktövertagandet 1917.

Vilken färg har Rysslands flagga?

Flaggan har färgerna vitt, blått, rött.

Finns på Sovjets flagga?

Symbolen i övre vänstra hörnet är en korslagd hammare och skära. Hammaren representerar arbetarna och skäran bönderna och tillsammans representerar den föreningen mellan arbetare och bönder. Flaggans röda färg är socialismens färg. Den röda stjärnan ovanför hammaren och skäran representerar kommunistpartiet.

Hur ser Slovakiens flagga ut?

Slovakiens flagga[redigera | redigera wikitext] Slovakiens flagga är en trikolor i de panslaviska färgerna rött, vitt och blått, belagd med Slovakiens statsvapen. Flaggan antogs den 3 september 1992 och hissades för första gången samma dag utanför slottet i Bratislava. Proportionerna är 2:3.

Vilket land har röd vit och blå flagga?

Thailands flagga (thai: ธงไตรรงค์, thong trai rong [tʰoŋ traj roŋ]; vilket betyder ”trikolorflaggan”) består av fem ränder i färgerna rött, vitt, blått, vitt och rött. Den blåa randen är i mitten och dubbelt så bred som de övriga ränderna.

Vilka länder ingick i Sovjetunionen karta?

Sovjetunionen

Föregående Efterföljande
Ryska SFSR Transkaukasiska demokratiska federativa republiken Ukrainska SSR Vitryska SSR Ryssland Georgien Ukraina Moldavien Vitryssland Armenien Azerbajdzjan Kazakstan Uzbekistan Turkmenistan Kirgizistan Tadzjikistan Estland Lettland Litauen

Vad betyder Bosnien och Hercegovinas flagga?

Precis som den svenska flagga är Bosnien och Hercegovinas flagga blå och gul. Flaggan är blå med en gul triangel och små vita stjärnor. Det blåa fältet står för fred, den gula triangeln för folkgrupperna bosniaker, serber och kroater och de vita stjärnorna symboliserar Europa.

Hur ser Bulgariens flagga ut?

Bulgariens flagga antogs den 22 november 1990 och består av tre horisontella band. Det översta är vitt och symboliserar fred, det mellersta är grönt och symboliserar Bulgariens bördiga land och det nedre röda symboliserar folkets mod. Proportionerna är 3:5.

Hur ser Österrikes flagga ut?

Österrikes flagga[redigera | redigera wikitext] Österrikes flagga består av tre jämnhöga horisontella band i färgerna rött, vitt och rött. Flaggan infördes som österrikisk nationsflagga efter dubbelmonarkins kollaps 1918, men dagens flagga antogs den 1 maj 1945 efter att den tyska annekteringen från 1938 upphörde.

Share this post