Populära

Vad kostar det att starta kennel?

Vad kostar det att starta kennel?

Registrera en kennel Att registrera ett kennelnamn hos Svenska Kennelklubben kostar 2750 kr. Kennelnamn är obligatoriskt när man registrerar sin tredje kull hos SKK. Registreringen är en kvalitetsstämpel eftersom man som uppfödare inom SKK måste följa regler och hälsoprogram som gäller för hunduppfödning.

Buffert ett måste Det är också viktigt att läsa in sig på hur man bäst bedriver kennelverksamhet. En ekonomisk buffert är också ett måste om man ska starta kennel. Att bedriva en kennel är nämligen en ganska dyr historia med många utgifter. – Bara att registrera kennelnamnet hos SKK kostar 2 500 kronor.

Vad kostar en Valpkullsförsäkring?

Det är oftast ett eget belopp på valpen när man tecknar en valpkullsförsäkring. Mellan 8000 kr -30000 kr varierar det emellan bolagen.

Vad krävs för kennel?

Enligt Jordbruksverket finns det krav på hur stort utrymme hundarna måste ha och det ska även finnas möjlighet att skilja hundarna åt om det behövs. Planerar man att driva kennel i större omfattning kan man behöva bygga rastgårdar eller på annat sätt utöka utrymmet för hundarna.

Vad krävs för att sälja hundvalpar?

Valparna ska vara besiktigade av veterinär. Besiktningsintyget är bara giltigt i 7 dagar så valpbesiktningen ska ske senast några dagar innan leverans till valpköparen. Hos veterinären passar man också på att vaccinera och id-märka valparna. Valparna ska vara id-märkta vid försäljningen.

När tecknar man Valpförsäkring?

Köper du en valp bör du teckna en försäkring som börjar gälla samma dag som du hämtar valpen. Det är klokt att redan innan köpet kontakta försäkringsbolag och jämföra premier och villkor. För att få bästa möjliga skydd ska du försäkra valpen innan den fyllt fyra månader.

När ska man teckna Valpkullsförsäkring?

När ska jag teckna försäkringen? Du tecknar försäkringen för hela valpkullen när valparna är födda fram till tolv veckor gamla, senast på leveransdagen. Försäkringen träder i kraft tidigast då försäkringen är tecknad gällande veterinärvårdsförsäkringen.

Vad krävs för att registrera kennel?

Medlemmar i Svenska Kennelklubben kan ansöka på en särskild blankett om att få ett kennelnamn registrerat. Kennelnamn är obligatoriskt för uppfödare som efter 1985-01-01 registrerar sin tredje kull. När du ansöker om kennelnamn fyller du i blanketten ”Kennelnamn 1”.

Share this post