Trendig

Vilket salt ska man skolja nasan med?

Vilket salt ska man skölja näsan med?

För att inte slemhinnorna i näsan ska bli irriterade ska sköljvattnet ha samma salthalt som kroppen, 0,9 procent. Det får man genom att blanda en tesked vanligt bordssalt med en halv liter kranvatten. Skönast är det om vattnet har samma temperatur som kroppen.

Kan inte andas utan nässpray?

Det finns några saker du kan göra själv för att lindra dina besvär. Testa att rensa näsan med koksaltlösning. Det finns att köpa färdiga droppar och spray på apotek. Du kan också göra din egen koksaltlösning genom att blanda ett kryddmått salt i en deciliter vatten.

Hur ofta kan man skölja näsan med koksalt?

Det är enkelt att göra och har inga skadliga biverkningar. Regelbunden nässköljning är en god vana. Vanligtvis räcker det att skölja näsan en gång om dagen, till exempel på morgonen eller kvällen. Men när du är täppt i näsan eller vid perioder med mycket pollen kan du skölja näsan flera gånger om dagen.

Hur många gånger om dagen kan man skölja näsan?

Vanligtvis räcker det att skölja näsan en gång om dagen, till exempel på morgonen eller kvällen. Men när du är täppt i näsan eller vid perioder med mycket pollen kan du skölja näsan flera gånger om dagen. Blanda ljummet vatten med salt.

Vad ska man göra om man inte har nässpray?

Att rensa näsan kan hjälpa Du kan även göra koksaltlösning själv genom att blanda ett kryddmått salt i en deciliter vatten. Det brukar kännas bättre om lösningen är ljummen när du använder den. För att få in koksaltlösningen i näsan kan du använda en speciell nässköljare som finns att köpa på apotek.

https://www.youtube.com/watch?v=4LtI1RSE5qw

Vad spolar man näsan med?

Så utförs nässköljning Häll en tesked salt i kannan. Fyll den med ljummet vatten och låt saltet lösas upp. Du kan använda vanligt salt, men försök att hitta ett salt utan antiklumpmedel och utan jod. Vattnet i kannan har nu samma salthalt som kroppen (0,9 %), och kommer att kännas behagligt när det rinner genom näsan.

Share this post