Blogga

Nar anvands Luk?

När används Luk?

Lagen om upphandling av koncessioner, LUK, gäller för upphandling av tjänster eller byggentreprenader vid tilldelning av en så kallad koncession. Det finns byggkoncessioner eller tjänstekoncessioner.

Vad är skillnaden mellan Lou och Luk?

Saknades tydliga regler förr. LUK fyller en viktig funktion eftersom det tidigare saknades tydliga regler om koncessioner. Tidigare reglerades byggkoncessioner kortfattat i lagen om offentlig upphandling (LOU) medan tjänstekoncessioner inte reglerades alls i upphandlingslagarna.

Vilken insats utfärdar koncessioner?

För koncessioner består ersättningen för arbetet antingen av rätten att utnyttja byggnadsverket eller tjänsterna, eller av dels en sådan rätt, dels betalning. Om betalning delvis kommer från den upphandlande organisationen kan frågan uppkomma om det har skett en tillräcklig övergång av verksamhetsrisken.

När gäller lagen om offentlig upphandling?

Lag (1992:1528) om offentlig upphandling.

Vad är en Cpv kod?

”Common Procurement Vocabulary” (CPV) är ett klassificeringssystem för offentlig upphandling som syftar till att standardisera den terminologi som används av upphandlande organisationer för att beskriva föremålet för en upphandling.

Vad innebär koncession och vilka typer av koncession finns det inom elområdet?

Förutsättningar för nätkoncession Lag (2021:741). 13 § En nätkoncession för linje får endast om det finns särskilda skäl beviljas för en ledning som är avsedd för spänning som inte överstiger högsta tillåtna spänning för de koncessionsområden utan en lägsta tillåtna spänning som berörs av ledningen. Lag (2021:741).

Vad betyder förkortningen LOU?

Lagen om offentlig upphandling[redigera | redigera wikitext] Lag (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU) är en lag i Sverige som reglerar köp som görs av myndigheter och vissa andra organisationer som är finansierade med allmänna medel.

Vem utfärdar koncession?

Ansökan om koncession görs hos Ei Om det gäller en naturgasledning är det regeringen som beslutar om koncessioner enligt naturgaslagen men ansökan ska skickas till Ei. Efter att vi har berett ärendet lämnar vi ärendet med ett eget yttrande till regeringen som slutligen beslutar om ledningen får byggas eller inte.

Vilka omfattas av LUF?

LUF gäller för upphandling som genomförs av en upphandlande enhet för verksamhet inom områdena vatten, energi, transporter eller posttjänster enligt 2 kap. 1–8 §§ LUF. En förutsättning för LUF:s tillämpning att det som upphandlas är avsett för sådan försörjningsverksamhet som anges i 2 kap. 1–8 §§ LUF.

Share this post