Ny

Ar Zinnia flerarig?

Är Zinnia flerårig?

Zinnia | Ettåriga blomsterväxter | Zinnia elegans | Impecta.

När Kallsår man?

När man kallsår efterliknar man de naturliga omständigheterna med värme och solljus som gör att det lilla fröet vaknar. Det börjar gro och utvecklar sig till en knubbig, välmående planta under kontrollerade former i en godislåda med lock, vilket fungerar som ett litet drivhus för växterna.

Är Zinnia giftig?

Den blommar ofta andra året och efter blomingen tynar rosetten bort. Om en planta har det riktigt magert kan det ta upp till tre år innan den går upp i blom. Sitter bladrosetterna ihop så går det att dela dem och plantera om dem. Växten är giftig så se till att inte barn kommer åt den.

Är Zinnia perenn?

Zinnia är ett litet släkte med ett tjugotal arter av buskar, perenner och ettåriga växter. De växer vilt i Centralamerika, främst i Mexico. Det är de ettåriga arterna och sorter och hybrider av dem som vi odlar.

Kan man övervintra zinnia?

Stora, stadiga och blommorna håller lääänge som snitt. I den här buketten har de fått sällskap av blomstertobaken ’Lime Green’ och mörkt lila salvian ’Nachtvlinder’. Den sistnämnda klarar inte vintrarna här i zon 1, men jag övervintrar den som sticklingar i växthuset.

Hur stor blir en zinnia?

Zinnia elegans (Zinnia violacea): Här finns den största gruppen riktigt ståtliga zinnior och massor av varianter. De är mellan 40 och 70 centimeter höga och bjuder på stora blommor. Perfekt för rabatten och för att plocka in och sätta i vas.

När ska man Vinterså?

Vinterså inte för tidigt Tänk på att inte så för tidigt under vintern, du vill inte att fröna börjar gro i en tillfällig värmeperiod på senhösten för att sedan dö när det blir riktigt kallt. När vintern bitit sig fast är bäst, då fryser fröna och gror sedan i rätt tid på vårvintern.

När Kallså sommarblommor?

I princip alla ettåriga sommarblommor sås kallt hos oss och att kallså zinnia, som är en av mina absoluta favoritblommor, har blivit en tradition. Från januari fram till i början, mitten av maj, kan man så dem i ouppvärmda växthus.

Kan man Vinterså zinnia?

Växter som passar Det är svårt att göra en riktigt bra sammanställning över sommarblommor som funkar att vinterså i alla lägen. Jag har några favoriter som funkar nästan jämt, men jag experimenterar också en del. I år har jag till exempel sått zinnia, vädd och spetsblomma som test.

Share this post