Rekommendationer

Vilken Mundusch ar bast?

Vilken Mundusch är bäst?

Waterpik WP-660 ultra professional har enligt stiftelsen Warentest den bästa munduschen. Den stationära apparaten visar sig som klar testsegrare bland munduschar tack vare den stora vattentanken, det avancerade tryckregleringssystemet och ett brett urval av påsatser.

Är PowerFlosser bra?

Flera studier visar att PowerFlosser är minst lika effektivt som tandtråd när det gäller att avlägsna plack mellan tänderna, minska gingivit och det tar bara en minut. EKULF PowerFlosser är enklare att använda jämfört med tandtråd – och är ett effektivt sätt att rengöra mellan tänderna.

Hur många gånger kan man använda en Plackers?

Kan användas mer än en gång. Skölj av tråden vid behov. Inbyggd tandsticka: Fäll upp tandstickan och för försiktigt in i mellanrummen mellan tänderna.

Vad kan man använda istället för tandtråd?

En mundusch skjuter ut en tunn, trycksatt vattenstråle mellan tänderna. En del tycker att en mundusch är enklare att använda än traditionell tandtråd. Det kräver mindre manuellt arbete och det behövs ingen särskild teknik.

Får inte bort mat mellan tänderna?

I dag finns en mängd hjälpmedel för att få bort mat som fastnat mellan tänderna. Klassikerna tandtråd och tandpetare har fått sällskap av sådant som mellanrumstandborstar i olika storlekar och byglar. Du kan ta hjälp av din tandläkare eller tandhygienist för att komma fram till vad som passar dig bäst.

Är tandställning gratis?

Bedömning om du får kostnadsfri tandreglering Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Vilken tandtråd är bäst?

Den flata vaxade tandtråden går oftast lättare att föra ner mellan tänderna, men det är en smaksak. Många tycker att tandtråden på en bygel är allra enklast att använda. Prova dig fram eller diskutera med din tandläkare eller tandhygienist om vad som passar dig och din mun bäst.

Är det bra att använda munskölj?

Ofta är munskölj ett effektivt sätt att uppnå en friskare andedräkt om du upplever problem med dålig andedräkt. Men det är en bra idé att konsultera en tandläkare före användning eftersom munskölj inte löser de verkliga problemen, dv. s. avlägsnar plack effektivt, utan bara ger en kort känsla av ren mun.

Vad händer om man inte använder tandtråd?

Enligt Socialstyrelsen drabbas de som inte använder tandtråd oftare av gingivit än de som rengör tänderna med både tandborste och tandtråd. Om du inte behandlar din tandköttsinflammation kan tanden eller tänderna som drabbats lossna.

Kan tandtråd skada tandköttet?

Det är lätt hänt att ta i för hårt med tandtråden och då kan ditt tandkött skadas. Använd bara ett lätt tryck när du gör ren munnen med tandtråd.

Har något mellan tänderna?

Många tror att det är mellanrummet mellan tänderna ”där det fastnar mat”. Det är iofs en ficka, men inte den som vi menar när vi pratar om tandfickor. Om man har fördjupade tandfickor så har man tandlossning. En tandficka, eller tandköttsficka är det området mellan tanden och tandköttet.

Hur rengör man mellan tänderna?

Det mest effektiva sättet att göra rent mellan tänderna är att använda en mellanrumsborste. TePes mellanrumsborstar finns i upp till nio storlekar. Du kan även applicera TePes Gingival Gel med klorhexidin och fluor. Gelen är lämplig vid inflammerat tandkött, känsliga tandhalsar och för att förhindra karies.

Share this post