Populära

Hur rengor man avloppet i diskhon?

Hur rengör man avloppet i diskhon?

Gör så här:

  1. Häll ner lite bakpulver och vinäger i avloppet. Bli inte överraskad om det börjar pysa och fräsa – det är bara koldioxid och inget farligt.
  2. Låt blandningen stå och dra sig i några minuter. Under tiden kan du koka upp en rejäl kastrull med vatten som du sedan häller ner i avloppet.

Hur rengör man diskbänken?

Så här gör du: Blanda en matsked bikarbonat med lite ättika. Fyll sedan på med två deciliter vatten och rör om med en sked. Häll ut blandningen över diskbänken och låt den dra in i några minuter. Ta din diskborste och börja gnugga och rengöra ytan innan du slutligen torkar av med en trasa.

Hur rengör man en rostfri diskbänk?

Så här håller du din rostfria diskbänk ren Tvätta av ytan med ett basiskt rengöringsmedel (pH mer än 8). Skölj noggrant och torka med en handduk. Så avlägsnas små partiklar som kan ha hamnat på diskbänkens yta under monteringsarbetet.

Hur får man rent rostfri spiskåpa?

På bara 20 minuter kan dina rostfria ytor vara gott som nya med den här enkla metoden.

  1. Lös upp lite diskmedel i en skål med varmt vatten.
  2. Doppa en mikrofiberduk i diskvattnet och tvätta den yta som du vill göra ren.
  3. Torka sedan ytan med en ny, torr mikrofiberduk.
  4. Häll lite matolja på duken och polera ytan.

Hur rengör man en rostfri stekpanna?

Du kan också diska den i diskmaskin. Rengör stekpannan in- och utvändigt med varmt vatten och diskmedel efter varje användning. Du kan också diska den obelagda stekpannan i maskin – det tar den inte skada av. Om något har bränt fast i stekpannan kan du enkelt rengöra den med en stålull eller grövre disksvamp.

Hur får man bort lukten från avloppet?

Häll då en halv deciliter ättika i avloppsröret följt av ca två teskedar bikarbonat. Låt lösningen verka några minuter och spola därefter med varmt vatten under en längre stund. Upprepa regelbundet de två första stegen för att förebygga illaluktande avlopp.

Share this post