Frågor

Ar helt matt korsord?

Är helt matt korsord?

Synonymer till matt

  • uttröttad, medtagen, klen, utmattad, trött, kraftlös, orkeslös, knäsvag, svag, dåsig, duven, tam, dämpad, glåmig, blek; ointressant, likgiltig.
  • oklar, glanslös, opolerad, ljussvag, dunkel; klanglös, dämpad.

Vad är Duven?

Duven betyder ungefär detsamma som olustig.

Vad är Patt?

Patt är en ställning i schack där spelaren som är vid draget inte kan göra något giltigt drag, men inte heller står i schack. Man får inte stå över något drag i schack och ställningen innebär därför att partiet omedelbart slutar oavgjort (remi), oavsett vilka styrkeförhållanden som för tillfället råder på brädet.

Vad innebär avtagande avkastning?

Avtagande avkastning (även lagen om avtagande avkastning) betyder i ett produktionssystem med fasta och variabla ingångsdata (som fabriksstorlek och arbete) att bortom en viss punkt ger varje ytterligare insatsenhet allt mindre ytterligare avkastning.

Hur vet man om en funktion är växande?

Tangentens k-värde/derivatan i punkten är positiv. Om f ’(x) > 0 är tangenten i x växande. är växande, det vill säga har positiv derivata. Detta gäller alltså alla punkter längs kurvan som ligger till höger om punkten c i figuren.

Vad betyder verkade?

Betydelse: Frambringa förändringar i ett tings tillstånd; (om person) bemöda sig i och för ett ändamåls uppnående.

Vad är tungrodd?

Ordet tungrodd är en synonym till tung och krånglig och kan beskrivas som ”svår att hantera, trög, komplicerad”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tungrodd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan Matt stå för?

Att ”sätta någon i matt” innebär att man attackerar motspelarens kung på ett sådant vis att motståndaren inte kan undkomma eller avstyra attacken, och det är detta som är ett schackpartis slutmål.

Vad betyder slagpåse?

Slagpåse betyder i stort sett samma sak som hackkyckling.

Är FN ett korsord?

FN förekomst i korsord FN förekommer sällan i korsord.

Kan göra kung matt?

Syftet med spelet är att hota (schacka) motståndarens kung på ett sådant sätt att den inte kan komma undan. Kungen är då schackmatt. Det är inte tillåtet att ställa eller lämna kungen i en position där den kan bli tagen av motståndaren.

Vad är patt?

Var kan man köpa boxningssäck?

Boxningssäck – Biltema.se.

Share this post