Ny

Kan man radda en torkad hortensia?

Kan man rädda en torkad hortensia?

Ett blad eller en blomma som torkat kommer aldrig tillbaka men kanske kan du rädda plantan. Ställ krukan på ett lite djupare fat och häll vatten på fatet. Låt plantan dra åt sig till nästa dag. Fyll på vatten om det behövs.

Hur sköter man hortensia blomman?

Så vattna rikligt och flödigt men se till att det inte står kvar restvatten i ytterkrukan, utan häll bort det. En hortensia kan behöva vattnas lite varje dag om luften är torr eller om den står så att solen kommer åt. Häll svag dos växtnäring, förslagsvis Blomsterlandets flytande krukväxtnäring, från vår till augusti.

När ska man klippa ner hortensia?

På våren, när det inte längre är någon risk för nattfrost/minusgrader, passar det bäst att klippa bort vissna blommor. Klipp bort blommorna direkt under blomställningen, precis ovanför de nya knopparna. De gamla blommorna har då skyddat de nya knopparna under vintern. Klipp inte bort blommorna på vintern.

Hur tar man bort vissna blommor på hortensia?

Bäst tid att ta bort vissna blommor På våren, när det inte längre är någon risk för nattfrost/minusgrader, passar det bäst att klippa bort vissna blommor. Klipp bort blommorna direkt under blomställningen, precis ovanför de nya knopparna. De gamla blommorna har då skyddat de nya knopparna under vintern.

Hur Vintertäcker man hortensia?

Om vår planta är nergrävd i jorden behöver den i princip inte vintertäckas. Om plantan står där den utsätts för vind så bör man täcka med en vassmatta eller bubbelplast. Snö ger ett bra naturligt skydd för hortensian.

Hur mycket ska man klippa ner Hortensian?

Hur ska hortensior beskäras? Hortensior som blommar på fjolårsskott beskärs genom att de vissna blommorna klipps bort strax ovanför det översta paret kraftiga, friska knoppar. Hortensior som blommar på fjolårsskott bör få extra skydd mot nattfrost för att säkerställa att de nya blomskotten inte fryser.

Varför blommar inte hortensian i år?

Svar: Det kan vara så att din hortensia blivit frostskadad. Hortensian blommar i toppen på skott som växer ut på minst ett år gamla grenar. De skotten kommer tidigt på våren och kan lätt bli frostskadade och ger då inga blommor. Prova gärna hortensior i serien Endless Summer.

Share this post