Trendig

Varfor deppar Gilbert Grape?

Varför deppar Gilbert Grape?

Gilbert Grape är tjugofyra år och bor fortfarande hemma, i den lilla småstaden Endora i Iowa. Tillsammans med honom i barndomshuset finns hans enormt överviktiga, tröstätande mor, och hans syskon som alla retar gallfeber på honom. Den ende han tål är Arnie, hans utvecklingsstörde lillebror som snart ska fylla arton år.

Vem spelar mamman i Gilbert Grape?

Rita Darlene Cates, född Guthrie den 13 december 1947 i Borger i Texas, död 26 mars 2017 i Forney i Texas, var en amerikansk skådespelerska, mest känd för sin roll som mamman i Lasse Hallströms film Gilbert Grape (1993).

Vad handlar filmen Gilbert Grape om?

Gilbert Grape bor i Endora, där det vanligtvis inte händer någonting. Han har fullt upp med att ta hand om sin utvecklingstörda lillebror och sin monstruöst tjocka mor. En dag stannar Becky till i stan och Gilbert blir kär.Gilbert Grape / Filmsynopsis

När utspelar sig Gilbert Grape?

Serien med personligt färgade betraktelser över relations- komplikationer och könsroller avslutades 1983 med ”Två killar och en tjej”. Här befinner sig huvudpersonerna i 40- årskrisen med första skilsmässan bakom sig.

När kom Gilbert Grape?

28 januari 1994 (Sverige)Gilbert Grape / Premiär

Var spelades Gilbert Grape in?

Gilbert Grape

Gilbert Grape (What’s Eating Gilbert Grape)
Genre Komedi, drama
Producent David Matalon, Bertil Ohlsson, Meir Teper
Manus Peter Hedges
Skådespelare Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis

Var kan jag se Gilbert Grape?

”Gilbert Grape” finns nu att streama på Viaplay, TriArtPlay, Tele2 Play, TriArtPlay Hyr, Draken Film och Cineasterna och att hyra och att köpa på Viaplay Rent & Buy och SF Anytime. Klicka på en länk för att se den nu!

Hur lång är filmen Gilbert Grape?

1h 58mGilbert Grape / Speltid

Hur gammal var DiCaprio i Gilbert Grape?

Gilbert Grape 19 år gamla Leo förtjänade redan 1993 en Oscar för den strålande tolkningen av Arnie tycker vi. Roligt är att det var vår svenska stjärna Lasse Hallström som regisserade filmen.

Har Leonardo DiCaprio en fru?

Privatliv. Mellan 2001 och 2005 hade DiCaprio ett förhållande med den brasilianska fotomodellen Gisele Bündchen. Från 2005 till maj 2011 var han tillsammans med israeliska fotomodellen Bar Refaeli.

Vem är ihop med DiCaprio?

Leonardo DiCaprio har bott med sin flickvän Camila Morrone under hela coronakrisen. Leonardo DiCaprio har blivit förändrad under tiden i karantän, han har insett att han trivs väldigt bra med sin unga flickvän. Camila Morrone är 23 år och kommer från Argentina, hon har en Hollywoodkarriär i vardande.

Hur många nomineringar har Leonardo DiCaprio?

Leonardo kan idag skryta om hela 161 nomineringar och 44 award-priser i bokhyllan. Inför Oscars-galan på söndag tycker nog dock både Leonardo (och resten av befolkningen) att det är dags för en Oscar. Här listar vi 8 filmer Leonardo DiCaprio borde ha vunnit en Oscar för!

Share this post