Blogga

Hur anvander man jalapeno?

Hur använder man jalapeno?

– Jalapeño gör sig bra ihop med både feta och söta smaker som majs, getost och fetaost. Den har många smakkompisar! Det är gott på en mild äggröra, i långkok, i syrliga grönsallader, till pasta och friterad ost. Jag gillar att ha jalapeño till ost, ägg och mildare smårätter där den verkligen får stå i rampljuset!

Kan man frysa jalapeno?

Jalapenos och andra heta paprika är bara på säsongen på sommaren, men om du fryser dem kan du njuta av dem året runt.

Hur säger man jalapeño?

Jalapeño uttalas därmed [jalapenjo].

Hur torka jalapeño?

– Enklast att torka chili är egentligen att använda en frukt- och svamptork, men har du inte tillgång till det så går det bra att torka i ugnen på 50 grader över natten. Låt luckan stå lite på glänt. Det går även fint att halvera frukterna och lägga öppet för att torka.

Hur förvara jalapeno?

Ha den på en torr, varm plats och låt dem ligga tills chilifrukterna är helt torra och går lätt att bryta av eller smula. Lägg dem då i en burk eller papperspåse och använd allt eftersom.

När skördar man jalapenos?

Jalapeño kan skördas tidigt som omogen grön eller väntas ut till full mognad och djupt rödfärgad. Jalapeño passar också i all slags matlagning och i bröd, bakverk och desserter. Namnet kommer av den mexikanska staden Xalpa (Jalapa). Som torkad och rökt kallas jalapeño för chipotle.

Kan man torka jalapeno?

Det äldsta, enklaste och vanligaste sättet att bevara chili på är att torka den. Bortsett från några sorter med riktigt tjocka fruktväggar, som exempelvis jalapeno, går det mycket bra att själv torka chili hemma.

När ska man plocka jalapeno?

Hur länge håller jalapenos?

Förvaring

Temperatur (°C): Min: 8 °C Max: 21 °C
Total hållbarhet (dagar): 1460
Hållbarhet efter öppning: 5
Förvaringsinstruktioner: Förvaras torrt och svalt. Jalapenos i öppnad burk förvaras försluten i kyl (+4°C), då hållbar 5 dagar under förutsättning att jalapenosen är täckt med lag.

Hur torka jalapeno?

Share this post