Ny

Hur fort vaxer sockerartor?

Hur fort växer sockerärtor?

Odla sockerärtor utomhus April en bra månad att börja så på, grodden av klassiska socker- och brytärtor sker redan vid 5 plusgrader. Notera att det finns särskilda sockerärtstyper som kräver varmare temperaturer för att gro – det är till exempel sorterna Delikett och Jessy Type Sugar bon.

Hur ofta ska man vattna sockerärtor?

Det passar fint till dig som odlar på balkong eller vill ha lite mellanmål på uteplatsen. Krukodlade sockerärter kräver ingenting särskilt för att må bra, förutom vatten och lite extra näring någon gång då de börjat växa till sig. Det passar fint med kissvatten, nässelvatten eller några nävar gräsklipp ovanpå jorden.

Hur kallt tål sockerärtor?

Sockerärter har frön som är ganska tåliga och de gror dessutom när det bara är några grader i jorden. I vissa tabeller anges 5 grader som lägsta temperatur då sockerärterna gror. Den lilla nya plantan är inte heller helt livrädd för kyla och klarar några frostnätter under fiberduk utan problem.

Hur snabbt växer ärtor?

Utvecklingstid: 50-70 dagar, ärtskott tar bara några veckor från sådd tills att man kan börja skörda. Kan förodlas: Ja men onödigt. Läge: Trivs bäst i en mullrik, varm och genomsläpplig jord.

Måste man blötlägga sockerärtor?

Brukar du blötlägga? De flesta ärter sår jag direkt i landen, också här utan att blötlägga. Det är mer praktiskt och resultatet är precis lika bra.

Hur ska sockerärtor förvaras?

Sockerärtor finns i grönsaksdisken. Hållbarhet och förvaring: Har sockerärtorna behandlats rätt direkt från skörd håller de sig en till två veckor från skörd. Förvaras hemma i kylskåp.

Varför gulnar ärtorna?

Vid magnesiumbrist får de äldre bladen först ljusa oregelbundna fläckar i motsatt längdriktning. Senare kan bladen få gula bladspetsar. Bladen hos ärtor har kvar gröna nerver men området mellan nerverna gulnar vid magnesiumbrist. Gulfärgningen börjar i mitten av bladet så att bladkanterna behålls gröna längst ut.

Share this post