Populära

Vilka forsakringar betalar arbetsgivare?

Vilka försäkringar betalar arbetsgivare?

Avtalsförsäkringar för arbetare

  • avtalspension SAF-LO.
  • avtalsgruppsjukförsäkring (AGS)
  • trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA)
  • tjänstegrupplivförsäkring (TGL)
  • omställningsförsäkring (AGB och omställningsförsäkring).

Vad kostar det att försäkra en anställd?

Så mycket kostar försäkringsavtalet per anställd

Försäkring Månadslön 20 000 kronor / årslön 240 000 kronor Månadslön 30 000 kronor / årslön 360 000 kronor
Försäkring om avgångsbidrag, AGB 360 kr 536 kr
Omställningsstöd 360 – 1 080 kr 536 – 1 067 kr
Kostnad per år: 11 904- 12 624 kronor 17 843 – 18 914 kronor

Hur många försäkringar har jag?

Hos många försäkringsbolag kan du logga in och se vilka försäkringar du har hos dem.

Har man livförsäkring via jobbet?

Om din arbetsgivare har en kollektivavtalad ITP-försäkring omfattas du även av tjänstegrupplivförsäkringen TGL. Den är en livförsäkring som ger ett engångsbelopp till dina efterlevande om du skulle avlida. Du bestämmer själv vem eller vilka förmånstagare som ska få pengarna.

Kostnaden för tjänstegrupplivförsäkring TGL varierar mellan 20 och 39 kronor per anställd och månad beroende på vilket försäkringsbolag arbetsgivaren väljer. Trygghetsförsäkring vid arbetsskada TFA köper arbetsgivaren hos Fora och kostar 0,05 procent av lönen. Handläggning av ärenden och beslut tas av AFA Försäkring.

Vilka försäkringar har jag via jobbet?

Alla arbetare på företaget omfattas av försäkringarna, även du som har lönebidrag eller anställningsstöd. Även om företaget du jobbar på saknar kollektivavtal, kan din arbetsgivare ha tecknat försäkringarna. Hör med arbetsgivaren vad som gäller för dig.

Vilken försäkring har jag på jobbet?

Om det finns kollektivavtal på arbetsplatsen Vilken försäkring du omfattas av beror på vilket kollektivavtal som gäller på din arbetsplats. Observera att om din arbetsgivare, trots sin skyldighet enligt kollektivavtalet, inte har tecknat en försäkring så finns det en garantibestämmelse i försäkringsvillkoren.

Vad är TFA?

Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) kompletterar delvis den lagstadgade ersättning som finns genom socialförsäkringsbalken. Ersättningen betalas ut genom Afa Försäkring. Via TFA kan man få ersättning för inkomstförlust, för kostnader samt för de psykiska och/eller fysiska följderna av arbetsskadan.

Vad kostar försäkring aktiebolag?

Vad företagsförsäkring kostar beror på flera olika faktorer. Försäkringens pris baseras på vilken typ av företag du driver och risken det medför, samt kostnaden för att ersätta det du försäkrar.

Vad kostar försäkring för en anställd?

lön 25 000 kr semesterlön (25 000 kr x 12%) = 3 000 kr. arbetsgivaravgifter (25 000 kr + 3000 kr) x 31.42% = 8 798 kr. avtalsförsäkring (25 000 kr + 3000 kr) x 5% = 1 400 kr. löneskatt (25 000 kr + 3000 kr) x 4%) x 24,26% = 272 kr.

Vilka omfattas av TFA?

Alla som är anställda hos en arbetsgivare som har kollektivavtal omfattas av den kollektivavtalade arbetsskadeförsäkringen, Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA). Statligt anställda omfattas av den kollektivavtalade arbetsskadeförsäkringen genom det så kallade personskadeavtalet PSA.

Vad kostar de olika försäkringarna?

Bara för oss i Sverige kan det skilja flera tusen kronor per år, beroende på i vilken del avlandet man bor i. Oftast är det snäppet dyrare i våra större städer i och med att risken för skador är större jämfört med på lite mindre orter. Ett annat exempel är bilförsäkringar där priserna kan variera kraftigt.

Share this post