Ny

Varfor ont i kroppen feber?

Varför ont i kroppen feber?

Influensa är en mycket smittsam infektion som orsakas av virus. Det är vanligt att känna sig allmänt sjuk och få ont i kroppen vid influensa. Hög feber, muskelvärk, huvudvärk, halsont och hosta är typiska symptom. Besvären brukar gå över av sig självt inom ett par veckor.

Var sitter smärtan vid fibromyalgi?

Vid fibromyalgi har du en utbredd smärtproblematik Smärtan måste finnas på flera olika ställen i kroppen för att du ska kunna få diagnosen fibromyalgi. Ofta kan det göra mer ont i vissa kroppsdelar än andra. Det vanligaste är att du har ont i nacken, axlarna och i nedre delen av ryggen. En del har också ont i lederna.

Kan man få ont i kroppen av Covid?

De allra flesta som blir sjuka behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv. Kontakta en vårdcentral om du har ett eller flera av följande besvär: Du har hög feber i mer än fyra dygn. Du blir andfådd när du rör dig.

Vad är orsaken till ledvärk?

En vanlig orsak till ledvärk kan vara att du har en infektion. Det kan till exempel vara förkylning eller en annan infektion med feber. Vissa infektioner i tarmarna eller urinvägarna kan göra att du får svullna och värkande leder. Vissa virusinfektioner kan göra att det gör ont endast i lederna.

Kan du få ledvärk i tarmarna?

Vissa infektioner i tarmarna eller urinvägarna kan göra att du får svullna och värkande leder. Vissa virusinfektioner kan göra att det gör ont endast i lederna. Ledvärk som orsakas av infektioner brukar gå över snabbt. Men värken kan dröja längre, ibland flera månader.

Vilka orsaker kan man få feber?

Andra orsaker till feber. Förutom bakterier och virus finns det även andra orsaker till att man kan få feber. Inflammationssjukdomar som reumatism kan utöver ledbesvär ge feber, särskilt om man är äldre. Man kan också få feber vid vissa matförgiftningar. En del läkemedel kan också ibland ge feber.

Share this post