Allmänning

Vad orsakar aterkommande urinvagsinfektioner?

Vad orsakar återkommande urinvägsinfektioner?

Vad som orsakar återkommande urinvägsinfektion är fortfarande okänt men det har tidigare varit trott att varje infektion orsakas av E.coli som på nytt tar sig från tarmen efter avslutad behandling. Men en ny studie i möss tyder på att en ytterligare bakterie utlöser återkommande infektioner.

Vad är orsaken till urinvägsinfektion?

Urinvägsinfektion orsakas oftast av bakterien E.coli som rör sig från tarmen till urinvägarna och måste behandlas med antibiotika. Vad som orsakar återkommande urinvägsinfektion är fortfarande okänt men det har tidigare varit trott att varje infektion orsakas av E.coli som på nytt tar sig från tarmen efter avslutad behandling.

Kan Gardnerella orsaka urinvägsinfektion?

Den vaginala bakterien Gardnerella vaginaliskan i sig inte orsaka urinvägsinfektion men den verkar skada celler längs urinblåsans inre vägg enligt studien. Detta aktiverar E.coli-bakterier, som bildat passiva gömställen i urinblåsan, att föröka sig och orsaka en ny infektion. Så gick studien till.

Kan urinvägsinfektioner uppstå plötsligt?

Urinvägsinfektioner kan uppstå plötsligt och vanliga symtom är: Täta trängningar, du behöver gå och kissa ofta. Svårt att hålla dig. Sveda när du kissar.

Vilka infektioner är orsakade av virus?

Infektioner orsakade av virus De vanligaste infektionerna som orsakas av virus är förkylningar och influensa. Det finns många olika sorters förkylningsvirus och influensavirus. Det här är andra exempel på infektioner som orsakas av virus:

Kan Gardnerella vaginalis orsaka urinvägsinfektion?

Den vaginala bakterien Gardnerella vaginalis kan i sig inte orsaka urinvägsinfektion men den verkar skada celler längs urinblåsans inre vägg enligt studien. Detta aktiverar E.coli-bakterier, som bildat passiva gömställen i urinblåsan, att föröka sig och orsaka en ny infektion. Så gick studien till

Kan man drabbas av urinvägsinfektion?

Urinvägsinfektion kan vara en symptomfri åkomma, men om man drabbats av en infektion så kan det yttra sig genom en rad olika symptom, främst att man upplever täta trängningar (man behöver urinera oftare), har svårt att tömma hela blåsan (urinretention) och man kan uppleva sveda och ömhet när man kissar.

Share this post