Frågor

Hur mycket glykol i varmesystem?

Hur mycket glykol i värmesystem?

Sprit dunstar ju helt, men är mycket brandfarligt. Om du ska installera en luft/vattenvärmepump och använda frysskydd så bör du nog se till att ha ett separerat vätskesystem med värmeväxlare så du inte behöver ha det mer än mellan pump och tank/panna. 50% glykolblandning ger bättre frysskydd än 30% sprit.

Hur mycket glykol dör en hund av?

Uppsök veterinär genast En hund riskerar att dö av så lite som 4-7 ml etylenglykol/kilo kroppsvikt. I kroppen bryts etylenglykolen ner till olika beståndsdelar som är skadliga för njurarna, men även för hjärtat och nervsystemet. Nedbrytningen hanteras av enzymet alkoholdehydrogenas.

Vilken glykol till Gjutjärnsmotor?

Blå: Gjord för bilar med gjutjärnsmotorer. Den är en så kallad Etylenglykol. Mycket giftig. Grön: Gjord för bilar med gjutjärnsmotorer.

Glykolvätskan bör bestå av 50% koncentrerad glykol och 50% destillerat vatten, eller vatten fritt från salter. Vi rekommenderar Alde Premium Glykol G13, då den är specialanpassad för Alde Värme-system.

Hur många procent glykol?

Glykolen fungerar även som rostskydd i motorn. När du blandar din glykol är en rekommenderad blandning 50 procent vatten och 50 procent glykol som ger en fryspunkt på ca -40 °C samtidigt som den höjer kokpunkten till ungefär 108 °C. Glykolen kan även ha olika färg, röd, blå eller grön…

Hur mycket är 3 kg glykol i liter?

Köper du 2 st 3 kg (238 kr) kan du fylla den sista med vatten när du hällt i vad du ska i bilen så har du 3 liter färdigblandad stående.

Hur mycket glykol behövs?

Moderna bilar fungerar normalt sett bra i vinterklimat och kräver inte så mycket arbete. I de södra delarna av Sverige krävs att kylvätskan klarar minst -20°C och i mellersta och norra delarna -40° C (blanda hälften vatten hälften glykol). De flesta mackar har en glykolprovare att låna ut.

Hur mycket kylarvätska ska man ha?

Skruva försiktigt av locket för att sakta släppa på trycket. Leta upp markeringen på behållaren som anger maximal nivå och fyll på med kylarvätska upp till markeringen. Fyll inte på mer än till markeringen eftersom det måste finnas utrymme för tryck i behållaren när bilen värms upp igen.

Hur mycket väger en liter glykol?

Frostskydd ned till -24 = 40 % glykol. Frostskydd ned -37 = 50 % glykol. Volym: Dunk 25 liter. Vikt: Ca: 28 kilo.

Share this post