Allmänning

Vad galler om katten gar pa torrfoder?

Vad gäller om katten går på torrfoder?

Det gäller inte minst om katten går på torrfoder. Det kan definitivt vara bra att överväga att ge katten blöt mat, i alla fall i kombination med torrfodret. Man kan också blötlägga torrfodret innan man ger det och på det sättet få i katten mer vätska.

Hur mycket torrfoder äter en katt?

Det gäller alltså att titta på innehållsförteckningen när det gäller mängden, samt kombinera det med vetskapen om hur mycket katten rör sig om dagarna. I snitt kan man säga att en katt på ca 6 kilo ska äta ungefär 80 gram torrfoder per dag.

Hur kan du äta vanlig kattmat?

Kattungarna kan nu äta vanlig kattmat – blöt gärna torrfoder för kattungar, det brukar vara populärt. Du kan varva välling, kokt torsk, köttfärs och kattmat – tänk bara på att hacka eller mosa så att det blir enklare att äta.

Hur mycket mat ska en katt ha per dag?

Rent genomsnittligt kan man säga att en katt som väger ca 5 kg ska ha kring 300 gram blötmat per dag. Det här beror också på hur mycket din katt rör sig, om den går ut, om den är kastrerad och så vidare. Den växande kattungen behöver mer energi och ska ha en högre procentuell andel mat av sin vikt per dag. Läs alltid innehållsförteckningen på

Vilken katt är energirikare än våtfoder?

Torrfoder är energirikare än våtfoder och din kattunge kan därför behöva äta proportionellt mer våtfoder för att få i sig samma mängd kalorier. Oavsett hur gammal din katt är ska den alltid ha tillgång till rent och färskt dricksvatten.

Hur länge kan en katt sova?

En katt kan sova ända upp till 16 och till och med 20 timmar om dagen. Största delen av den här tiden vilar katten och sover ingen djupsömn. Den är därmed också medveten om sin omgivning. När katten sover djupt och drömmer sker detta i korta omgångar och den går in och ut ur den här sömnen växelvis medan den vilar.

Hur kan du hjälpa en nyfödd kattunge?

Kattungens utveckling Att bli med kattungar är både underbart och nervöst, men vet du hur du kan hjälpa mamman och ungarna så är det inte så svårt. En nyfödd kattunge måste hållas varm och torr. Har den svårt att hitta en ledig spene under de första timmarna, kan du hjälpa den lite på vägen.

Vad är den gamla kattens sjukdomar?

Den gamla kattens sjukdomar. Många sjukdomar är vanligare hos äldre katter än hos yngre, några exempel är högt blodtryck, cancer, diabetes och njursvikt. Lotta berättar: – Njurproblem är speciellt vanligt hos äldre katter. Det märks genom att katten kissar mer, börjar lukta ur munnen, äter mindre och går ner i vikt.

Share this post