Populära

Hur ser det ut nar halen i oronen ar lakta?

Hur ser det ut när hålen i öronen är läkta?

Precis efter du tagit hål kan örat kännas varmt och pulserande. Det är helt normalt och lägger sig efter någon dag. Men det är viktigt att ta hand om det nya hålet ordentligt så det inte blir infekterat. Det tar minst sex veckor för hålet att läka tillräckligt mycket för att du ska kunna byta till andra örhängen.

Hur lång tid tar det för hål att växa igen?

Det tar ett år innan hålen är helt läkta därför måste man ha örhängen i dygnet runt hela första året annars kan hålen växa igen. Vi rekommenderar därför att ni byter håltagningsörhängena (efter 6 veckor de bör inte sitta längre) till Blomdahls hudvänliga örhängen i medicinskt plast eller titan.

Hur ont gör det att ta hål i örat själv?

3- Nu till det folk tycker är mest obehagligt. Nämligen att trycka igenom nålen i örat. Börja med att bränna nålen över ett ljus så alla bakterier dör. Sen kan det kännas stadigare om du har tex en äpple bit bakom örat för att få ett stadigare grepp.

Hur länge ska man ha första örhänget?

Om du har tagit hål i örsnibben kan du byta örhängen tidigast efter 6 veckor. Det tar längre tid för ett hål i brosket att läka, så här rekommenderar vi att du låter håltagningsörhänget sitta kvar i minst 12 veckor.

Vad händer om man byter örhänge innan 6 veckor?

Håltagningsörhängena ska sitta i de första 6 veckorna, sen går de inte att använda mer då de är lite tjockare i stiftet än de som används normalt. Det tar ett år innan hålen är helt läkta därför måste man ha örhängen i dygnet runt hela första året annars kan hålen växa igen.

Hur byter man örhängen första gången?

Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta öra och händer noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta försiktigt tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar.

Share this post