Blogga

Hur byter jag tandlakarmottagning?

Hur byter jag tandläkarmottagning?

Det enda du behöver göra är att kontakta en folktandvårdsklinik på den nya orten och sedan meddela din avtalsklinik vilken klinik du vill att de ska flytta över ditt avtal till. På folktandvarden.se hittar du alla folktandvårdskliniker i Sverige.

Hur behandlas Tandinfektion?

Tandinfektioner behöver oftast inte behandlas med antibiotika. Men ibland behöver de behandlas med antibiotika snabbt, till exempel för att stoppa en infektion som kan sprida sig till ett större område. Bakterier kan spridas genom blodet till exempelvis hjärtat.

Vad är ett Tandkort?

Du får oftast ett tandvårdskort om du har rätt till stöd. Kortet visar du upp när du går till din tandläkare eller tandhygienist. I stället för ett kort kan det vara ett digitalt intyg. Har du ett sådant behöver du bara lämna ditt personnummer till tandvårdspersonalen.

Måste man vara skriven hos tandläkaren?

Det ska gå att få prisuppgiften skriftligt. Ibland behövs fler behandlingar eller dyrare behandlingsalternativ än vad tandläkaren först trodde. Då kan du få betala för den extra behandling som behövs. När tandläkaren märker att det behövs mer tandvård ska du få veta att det bli dyrare.

https://www.youtube.com/watch?v=-a9kYg-FtBI

Får barn gå till tandläkaren själv?

Barnets första undersökning brukar ta mellan 10 och 15 minuter. För de allra flesta treåringar går det bra att visa tänderna vid besöket. Då sitter hen ensam eller i ditt knä i tandläkarstolen. Ibland behövs det lite extra tid att vänja sig.

När besöker barn tandläkaren?

Vid tre års ålder är det dags för en undersökning på Folktandvården. Vi undersöker barnets tänder och samtalar bland annat om munhälsa och tandborstning. Det finns också möjlighet att ställa frågor om ditt barns tänder. Vi kommer att fortsätta kalla ditt barn regelbundet till Folktandvården.

Är privat tandvård dyrare än Folktandvården?

Privattandläkarna är dyrare, genomsnittligt sett, än folktandvården. Men som Expressens lista visar är prisspannet större på den privata sidan. Privattandläkarna står både för den billigaste och den dyraste tandvården. Den 1 juli i år kom dessutom nya referenspriser som är två procent högre.

Måste vårdnadshavare följa med till tandläkaren?

När patienten är ett barn ska även patientens vårdnadshavare få information enligt första stycket. Informationen får inte lämnas om bestämmelser om sekretess eller tystnadsplikt hindrar detta. Lag (2014:823).

Hur ofta kallas barn till Folktandvården?

Barnets individuella behov avgör hur ofta barnet ska komma till oss. I allmänhet har barnen i Sverige så bra tänder att det räcker att komma vartannat år. En del barn och ungdomar har större behov av tandvård och kallas därför oftare.

Hur ofta blir barn kallade till Folktandvården?

Det är barnets individuella behov som avgör hur ofta barnet ska komma till oss. I allmänhet har barn i Sverige så bra tänder att det räcker att komma vartannat år, men en del barn och ungdomar har större behov av tandvård och kallas därför oftare.

Hur ofta blir man kallad till tandläkaren?

Har du friska tänder brukar det räcka med en undersökning vartannat eller vart tredje år. Har du flera gamla lagningar som behöver kontrolleras eller problem med tandlossning rekommenderar vi en årlig koll. Regelbundna besök är viktigt och lönar sig i längden.

Share this post