Populära

Hur ofta tvatta tacket?

Hur ofta tvätta täcket?

Tvätta därför ditt täcke och kudde Du kan behålla täckets bärförmåga genom att tvätta det minst en gång per år, men vi rekommenderar att du tvättar ditt täcke fyra gånger om året.

Hur tvättar man Syntettäcke?

Täcken och kuddar i syntet ska vädras ofta. Använd gärna ett kuddskydd som du kan ta av och tvätta. Syntet går bra att tvätta i 60 grader men dosera med halva mängden tvättmedel och undvik sköljmedel.

Kan man tvätta ett täcke?

Tvättemperaturen är viktig. Tvätta alltid täcket och kudden i 60 grader för att få dem ordentligt rena. Det är också vid 60 grader som du dödar kvalster.

Hur ofta ska man byta täcke och kudde?

Madrasskyddet mår bra av att tvättas varje månad. Vad gäller täcken och kuddar så är en fingervisning att täcket ska tvättas åtminstone en gång per år och sovkudden två-tre gånger om året. Tvättas de för ofta kan de faktiskt slitas onödigt mycket, men vädra både täcke och kudde så ofta du kan.

Kan man tvätta två kuddar samtidigt?

Med tvätt och torktumling får din kudde tillbaka fylligheten. Tvätta högst två huvudkuddar åt gången. Innan tvätt bör du kontrollera kuddens sömmar för att utesluta eventuella hål. Använd alltid ett enzymfritt tvättmedel till huvudkuddar med naturstoppning.

Hur tvättar man Fibertäcke?

Fibertäcken kan däremot tvättas med vanligt tvättmedel. Följ alltid tvättråden för just ditt täcke men kom ihåg att tvätt i över 60 grader dödar levande organismer som kvalster och mögelsvamp. Avsluta tvätten med en lätt centrifugering.

Hur tvättar man ett täcke?

Tvätta i 60 grader Celsius och avsluta med en lätt centrifugering. Torktumla täcket och/eller kudden tillsammans 3-4 tennisbollar, så kallade torkbollar. Tennisbollarna hjälper till att undvika klumpningar i täcket och hjälper till att födela fyllningen så att täcket återfår sin fyllighet.

Man kan bevara fylligheten i täcket och kudden genom att tvätta det minst en gång om året, gärna två gånger och som mest fyra gånger per år. Att tvätta täcket för ofta kan även leda till onödigt slitage. Vi rekommenderar att du tvättar din kudde två gånger per år.

Hur många grader ska man tvätta täcke?

Hur ofta ska man tvätta sina kuddar?

Kvalster trivs allra bäst i fuktiga och mörka utrymmen. Ett perfekt ställe för kvalster är framförallt kudden. Kudden bör därför tvättas i 60 grader var tredje till var sjätte månad. Kvalster får inte heller samma fäste om lakanen är släta.

Share this post