Frågor

Kan man ta magnesium nar man tar blodtrycksmedicin?

Kan man ta magnesium när man tar blodtrycksmedicin?

Magnesium kan sänka blodtrycket hos personer med ett högt sådant. Blodtrycket ska helst inte vara för högt, ett högt blodtryck är nämligen kopplat till en mängd olika sjukdomar som stroke och hjärtinfarkt. Att hålla blodtrycket på en rimlig nivå är alltså ytterst viktigt för vår hälsa, speciellt för hjärtat och kärlen.

Kan man få huvudvärk av blodtrycksmedicin?

Biverkningar av kalciumflödeshämmare Kalciumflödeshämmare kan ge biverkningar som till exempel ansiktsrodnad, svullnad vid vristerna, huvudvärk, trötthet och illamående. Dessa biverkningar hänger samman med att kroppens blodkärl vidgas. Oftast går biverkningarna över efter några dagars behandling.

Kan man ta magnesium med annan medicin?

Magnesium Meda ska inte användas samtidigt som fosfatinnehållande beredningar, eftersom upptaget av magnesium då försämras. Vid samtidig behandling med ett flertal läkemedel bl. a. de som innehåller tetracyklin, rekommenderas ett intervall på minst 3 timmar eftersom dessa läkemedel kan försämra upptaget av magnesium.

Hur påverkar magnesium blodtrycket?

En optimal nivå av magnesium i kroppen stabiliserar hjärtrytmen och är därför avgörande för en normal hjärtfunktion. Det bidrar också till att upprätthålla ett normalt blodtryck. De flesta forskare håller därför med om de positiva effekter som ämnet har för hjärtat.

Hur känns huvudvärk vid högt blodtryck?

Symptom på högt blodtryck En del kan känna av lindriga symptom så som lätt huvudvärk och trötthet. Att vara trött och ha ont i huvudet kan även ha andra orsaker. Det enda sättet att få veta säkert om du har ett bra/normalt blodtryck eller inte är genom att undersöka det med hjälp av en blodtrycksmätning.

Får man huvudvärk av högt blodtryck?

Ibland kan du få lindriga symtom vid högt blodtryck, till exempel lätt huvudvärk och trötthet. Men de symtomen kan även ha flera andra orsaker. Det enda sättet att veta säkert om blodtrycket är förhöjt är genom att mäta det. Vid mycket högt blodtryck kan du få tydligare symtom som svår huvudvärk och andnöd.

Vem behöver extra magnesium?

När du blir äldre är det bra att tänka lite extra på att få i sig magnesium så att inte skelettet urlakas. Grupper som är extra sårbara för näringsbrist i allmänhet är nyfödda och barn, ungdomar, gravida och äldre.

Hur mycket magnesium kan kroppen ta upp?

Hur mycket magnesium behöver vi varje dag?

Kön/Grupp/Ålder Rekommenderat intag
Barn 6-9 år 200 milligram
Barn 10-13 år 280 milligram
Kvinnor och flickor över 14 år 280 milligram
Män och pojkar över 14 år 350 milligram

Share this post