Populära

Vad gor bilschampo?

Vad gör bilschampo?

Bilschampo har en viktig funktion, det ska fungera som ett smörjmedel mellan bilsvampen och lacken när du tvättar ditt fordon. En tumregel är att ju mer skum, desto bättre smörjer det. Och i förlängningen bidrar det till en säker tvätt. Vill man och har möjlighet så kan en skumlans vara till stor hjälp.

Vilken ordning ska man tvätta bilen?

Gör momenten i rätt ordning när du tvättar bilen Först kallavfettning, låt verka – Sedan alkalisk avfettning, låt verka. Högtryckstvätta bilen noggrant. Applicera eventuellt en oxidlösare. Högtryckstvätta bilen noggrant.

Kan man använda Kallavfettning på plast?

Kallavfettning, asfaltsborttagare eller tjärlösare ska man vara lite försiktigare med på vissa typer av plast däremot. Man kan absolut använda den på plastytor som är lackerade i någon färg, för då spelar underlaget ingen roll, oavsett om det är metall eller plast.

Varför ska man använda ett speciellt bilschampo?

Detta innebär att det inte finns vare sig vatten eller skum som lyfter smutsen från karossen därför lämpar sig den här typen bäst för lätt nedsmutsade eller förtvättade bilar. Till schampotypens (ofta kallade ”Supertvätt”) fördelar är att de lämnar en fet, lätt vaxartad yta samtidigt som de tar bort asfaltsstänkt.

Vilka steg ska man tvätta bilen?

Så här gör du:

  • Kör bilen till en tvätthall.
  • Lägg på avfettningsmedel – gå nerifrån och upp.
  • Låt avfettningen verka i cirka fem minuter.
  • Spola med vatten.
  • Schamponera.
  • Spola av noggrant – uppifrån och ner med en vanlig vattenslang (du kommer åt bättre än med högtryckstvätten).
  • Torka – uppifrån och ner.

Vad är skillnad mellan Kallavfettning och avfettning?

Det som den alkaliska avfettningen däremot inte klarar av att lösa upp är petroleumbaserad smuts, till exempel tjära, lim, olja och asfaltsfläckar. För detta krävs i stället en kallavfettning, som vi i vårt sortiment har valt att kalla asfaltslösare.

Share this post