Rekommendationer

Vad betyder beteckningen pa dack?

Vad betyder beteckningen på däck?

Däckets dimensioner Den första siffran, 205, står för bredden på däckets bredaste del i millimeter. Andra siffran, 55, står för höjden på däcket angett i procent av bredden. Nästa siffra, 16, är fälgdiametern och R:et i dimensionsbeteckningen står för Radialdäck.

Hur tvätta tryckimpregnerat?

Rengör ditt trädäck Det första du gör är att skura trädäcket för att få bort ingrodd smuts. För detta krävs en hink med vatten, miljövänlig såpa och en skurborste – bra för både plånboken och miljön. Spola av ytorna med vattenslang och skrubba lätt med såpavatten. Du kan vid behov även använda terrasstvättmedel.

Hur rengöra trätrall?

Om trallen inte är alltför smutsigt går det bra att tvätta med såpa och vatten. Ett annat alternativ är att tvätta med vatten och lut för hand med en borste. Det finns också särskilda rengöringsmedel hos byggvaruhandeln som är lämpade just för rengöring av trä.

Vad är Air stop däck?

Lägre styvhet i gummiblandningen underlättar blockens böjning, vilket tillsammans med ett större antal kanter bidrar till att tränga undan vatten på vått väglag. Större mönsterklackar ökar styvheten i kurvorna, vilket erbjuder högre stabilitet vid plötsliga undanmanövrer i torrt väglag.

Vad finns det för märkning och symbol som tydliggör att det är ett vinterdäck?

Godkända vinterdäck är märkta Ett godkänt vinterdäck är ett däck som är märkt M+S, M.S., M&S, M-S, MS eller ”Mud and Snow” eller däck märkta med symbolen alptopp/snöflinga (3PMSF). Men det är inte så enkelt. Ett däck kan vara märkt med MS utan att vara ett godkänt vinterdäck.

Hur gör man rent trädäck?

Skrubba din altan med borste och vatten och såpa. Som alternativ kan en högtryckstvätt användas, men om man inte använder rätt munstycke och måttligt tryck finns risken att man sliter upp fibrer. Träet behöver också oljas in med jämna mellanrum för att inte torka ut.

Share this post