Rekommendationer

Hur man borstar tanderna utan tandborste?

Hur man borstar tänderna utan tandborste?

Att gräva runt med fingrarna i munhålan leder lätt till kräkreflexer. Om du ändå använder denna metod, ta ordentligt med tandkräm så att det får ordentlig effekt. Det finns förstås andra sätt att rengöra tänderna, en rad klassiska husmorstips som att gurgla i koksalt, gnida in tänderna med aktiverat kol eller gurkmeja.

Vilken tandkräm rekommenderar tandläkaren?

Bästa tandkrämen mot tandsten & plack – Oral b Pro-Expert Protection. Tandkräm mot tandsten, karies, plack och ytliga missfärgningar. Oral b har tandkrämen som effektivt rengör på djupet och lämnar ett långvarigt skydd. Den lindrar även smärta om du har känsliga tandhalsar.

Vad är en sonisk tandborste?

Till skillnad från en roterande eltandborste, har en sonisk eltandborste ett diamantformat borsthuvud och använder högfrekventa, svepande rörelser som pressar vattnet och tandkräm in mellan tänderna.

Vad händer om man glömmer borsta tänderna en gång?

När plack bildas tror din mun att det är en inkräktare och svarar med en inflammation. Då finns det risk för till exempel inflammation i tandköttet och tandlossning. Hål går inte att göra ogjort. Om man struntar i att borsta tänderna ofta kan man i princip garantera att hål kommer att bildas.

Vad kan man borsta tänderna med utan tandkräm?

Det är viktigt att både barn och vuxna borstar tänderna med fluoridtandkräm två gånger om dagen. Helst bör det ske efter frukost och innan läggdags. Som vuxen behöver du också göra rent mellan tänderna med hjälp av tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar.

Kan tandkräm ge vitare tänder?

Tandkrämer som sägs ge vitare tänder innehåller slipmedel för att kunna ta bort missfärgningar, så kallade whitening-tandkrämer.

Är Ultraljudstandborste bra?

Det finns inga vetenskapligt granskade studier på att ultraljudstandborsten Emmi- pet (Emmi- ultrasonic) har effekt. Tillverkarens egna studier av sin produkt för människor ”Emmi-dent” har dock visat att tekniken förhindrar bildandet av tandsten och förebygger tandsjukdomar (Emmi-dent u. å.).

Vad är en tandborste gjort av?

Den första kända tandborsten tillverkades i Kina år 1498 och hade handtag av ben eller bambu och borst av hår från svin. År 1560 kom tandborsten till Frankrike och svinhår ersattes med hästhår eller fjädrar. År 1780 började tandborstar masstillverkas av britten William Addis. Vid den tiden var det svinhår som brukades.

Share this post