Rekommendationer

Vad innebar krislage i varden?

Vad innebär krisläge i vården?

Krislägesavtalet reglerar villkor och ersättningar för arbetstagare som arbetar vid krisläge. Med krisläge avses enligt avtalet en händelse som innebär allvarliga samhällsstörningar och som medför omfattande eller avgörande påverkan på personalförsörjningen i en kommuns eller regions verksamhet.

Hur mycket tjänar sjuksköterska under Corona?

Många är väldigt trötta på grund av pandemin och orkar inte i samma utsträckning ta vikariat under sommaren. Under påsken beslutade vi därför att höja ersättningen till 400 kronor i timmen, vilket motsvarar ungefär 66 000 kronor i månaden.

Vad gäller vid Krislägesavtal?

Från och med den 1 juli 2021 ersätts särskild nödfallsövertid i krislägesavtalet 180 % av timlönen. Detta innebär sammantaget en ersättning på 280 % av lönen per timme. När börjar avtalet gälla? När det är aktiverat av SKR:s styrelse och arbetsgivaren anvisat arbetstagaren att avtalet gäller.

Vilket fack ska jag gå med i?

Fråga din arbetsgivare eller ring Unionen för att ta reda på om det finns kollektivavtal på din arbetsplats. Som medlem kan du också se det om du är inloggad.

Var hittar jag mitt anställningsintyg?

Både anställningsbevis och arbetsgivarintyg hittar du under fliken Personal i systemet. Om du inte hittar den person du söker efter i personallistan kan du ändra status till All personal och sedan klicka Sök, då kommer även de som har en avslutad anställning med i sökningen.

Vilket kollektivavtal har Attendo?

Som ett av Sveriges ledande omsorgsföretag är vi också en trygg arbetsgivare med bland annat kollektivavtal, avtalsförsäkringar och möjlighet till kompetensutveckling.

Var kan man se sina anställningar?

På Mina sidor kan du se dina uppgifter om lön, pension och ersättning som din arbetsgivare, Pensionsmyndigheten eller Försäkringskassan har lämnat till Skatteverket månad för månad.

Hur mycket tjänar man på Attendo?

29 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket är OB tillägg natt?

I de flesta avtalen är ersättningen per timme månadslönen dividerad med 400 under nätter måndag till lördag klockan 00.00 – 07.00. Observera att under perioden klockan 00.00 – 05.00 är det nattvila och normalt inte tillåtet att arbeta. Genom kollektivavtal kan det dock vara tillåtet att arbeta även dessa timmar.

Share this post