Trendig

Hur ska en Klattersele sitta?

Hur ska en Klättersele sitta?

Runt midjan Midjeremmen ska sitta just ovanför höftbenet. Detta är viktigt för att säkerställa att du inte glider ur selen om du skulle hamna upp och ned. Dra åt midjeremmen så att den sitter ordentligt, men inte obekvämt. Om du får in mer än två fingrar mellan klätterselen och midjan så sitter den för löst.

https://www.youtube.com/watch?v=WnBP8sIUShg

Hur länge håller en Klättersele?

Materialet har en begränsad livslängd i sig själv, oberoende av användning, därför är det viktigt att tillverkningsdatum och första användningsdatum går att läsa ut via märkningen. Det normala är att tillverkaren säger att produkten får vara max 10 år gammal, och att den får användas i max 5 år.

Vad behöver en klättrare?

Inom klättringen finns det flera typer av discipliner, som kräver olika typer av utrustning. Den enklaste formen av klättring är Bouldering, där man endast behöver ett par klätterskor och krita. Ska man börja med topprepsklättring får man lägga till en klättersele, repbroms och en karbin.

Vad är Boulderklättring?

Boulderklättring sker på väggar som är under 5 meter höga, utan att använda rep eller andra stödjande redskap. På golvet ligger en madrass, som är 50 cm tjock och garanterar en trygg landning. Bouldering är en enkel och kul form att träna upp kroppens rörlighet, vighet, motorik och styrka!

Vilka klätterskor?

Nybörjare. För dig som är ny inom klättring rekommenderar vi ett par sköna klätterskor som sitter bra på din fot. Förmodligen relativt platta och symmetriska. De bör sitta tight men utan dina tår är helt böjda, eftersom du som nybörjare inte lärt dig placera fötterna med precision än.

Vilken Repbroms?

Repbromsar hör till de viktigaste delarna av varje klättrares utrustning och det finns en mängd olika bromsar att välja bland. De vanligaste varianterna är munterbroms och hinkbroms. Det finns även karbinbromsar, firningsåtta och stitchplatta att välja mellan.

Share this post