Rekommendationer

Vilka ansikten ar pa sedlarna?

Vilka ansikten är på sedlarna?

På den helt nya 200-kronorssedeln ska regissören Ingmar Bergmans ansikte finnas. Den nya hundralappen får Greta Garbos ansikte, Evert Taube hamnar på 50-kronorssedeln och Astrid Lindgren på 20-lappen. Barnboksförfattaren har varit en av favoriterna i förhandsspekulationerna till att hamna på en sedel.

Finns Femtiolappen kvar?

Den svenska femtiokronorssedeln, även kallad femti(o)lappen, är en sedel med värdet femtio svenska kronor som har använts i Sverige sedan 1874. Sedan 1 oktober 2015 finns en gul/orange femtiolapp med Evert Taube på framsidan och Bohuslän på baksidan som är i storleken 126 x 66 millimeter.

Vilka är avbildade på svenska sedlar?

På de nya sedlarna ser vi Astrid Lindgren, Evert Taube, Grata Garbo, Ingmar Bergman, Birgit Nilsson, och Dag Hammarskjöld. Två nya valörer införs dessutom – 200 kronors sedeln och 2-kronan. 20-, 50-, 200-, och 1000-kronors sedlarna kommer att bli giltiga 1 oktober i år.

Vad är en 10 kronors sedel värd?

svenska silvermynt 10 öre – 10 kronor, jubileum vikt ca. 1670 gram, 50, 100 och 200 kronor i kasett = 850kr, svenska sedlar nominellt värde = 800kr, samt diverse nickel, koppar och järn m.m.

När kom guld Tian?

Hösten 1991 då ”Guldtian” rullades ut, visade det sig att en upp och nervänd tia gavs ut.

Hur ser en svensk tusenlapp ut?

Färgskiftande bild Färgskiftande bild med anknytning till personen på sedeln, i det här fallet en olivkvist. I bilden finns även sedelns valörsiffra, 1 000. Bilden och valörsiffran skiftar färg gradvis mellan guld och grönt när du vickar på sedeln.

Hur ser 500 kr sedeln ut?

Så här ser du om 500-kronorssedeln är äkta Här följer några saker som är lämpligt att titta på. Lodrätt rött säkerhetsband med tre fönster. I fönstren finns bilder som rör sig och växlar motiv mellan KR och en kungakrona när du vickar på sedeln. Placeringen av bandet kan variera med uppemot 2 cm.

Share this post