Allmänning

Vem har tecknat Felix?

Vem har tecknat Felix?

Under början av 1970-talet tecknade Jan Lööf serierna om Felix. De var ursprungligen dagsstrippar för Dagens Nyheter, men kom sedan också ut som album. Totalt blev det sex album av Jan Lööf. De har med åren blivit väldigt populära och gavs senast ut i Jan Lööfs serier vol 1-3 av Kartago (2008-2011).

Vem spelar Katten i hatten?

Katten (film, 2003)[redigera | redigera wikitext] Katten är en amerikansk komedifilm från 2003, baserad på boken Katten i hatten av Dr. Seuss. Mike Myers spelar katten.

Vad äter katten Gustaf helst?

Gustaf är lat, och han gillar att äta och se på TV, mm. Ibland har det blivit att han behöver banta. Gustaf gillar att retas med Ådi. Gustafs favoriträtt är lasagne.

När Felix blev stor?

Den här gången är det seriefiguren Felix som blir huvudperson. Han har alltid varit liten, inspärrad i de små serierutorna, men nu ger Jan Lööf honom fritt spelrum över stora härliga sidor i ett format som är mycket generöst.

Vad heter katten som först dök upp i en animerad amerikansk kortfilm från 1919?

Katten Felix (Felix the Cat i original), ursprungligen en figur från den amerikanska stumfilmserans animerade kortfilmer skapad 1919 dök första gången upp i kortfilmen Feline Follies från samma år.

Vad älskar katten Gustaf?

Katten Gustaf är lat, fet och cynisk och det finns bara en sak han älskar mer än lasagne – att bråka och retas med sin husse Jon och den lite korkade hunden Ådi.

Vart kan man kolla på Katten i hatten?

Katten i hatten vet allt om ditten och datten | Netflix.

Är hatt på katt?

Katten i hatten (originaltitel The Cat in the Hat) är en barnbok skriven och illustrerad av Dr. Seuss, utgiven på originalspråket 1957. Boken handlar om två barn som är ensamma hemma och har tråkigt när en katt med en magisk hatt plötsligt dyker upp och underhåller dem….

Katten i hatten
Först utgiven på svenska 1978

Vad heter katten i Mästerkatten?

Den legendariske Mästerkatten beger sig till jättarnas land med sina vänner Humpty Dumpty och Kitty Mjuktass för att lägga vantarna på gåsen som värper guldägg. Titta så mycket du vill. Denna äventyrssaga nominerades till en Oscar och en Golden Globe för bästa animerade långfilm.

Share this post