Populära

Vem kom forst?

Vem kom först?

I det här fallet skapas en kyckling som värpts av en för-höna och kycklingen med den lilla genetiska variationen växer själv upp till världens första höna. Denna höna värper därefter ett ägg – världens första hönsägg och vi har svaret på frågan. Hönan kom före ägget.

När kom ägg till Sverige?

Till en början var inte äggläggningen särskilt stor, vildhönan lägger bara ett par kullar om året. Allt eftersom avelsarbetet tog form och utvecklades, ökade intresset för hönor och ägg. Hönsen spreds ut över världen och man räknar med att hönorna kom till Sverige och Norden för 2000 år sedan.

Vilket kom först ägget eller kycklingen?

När Oxford Dictionaries vände sig till ordböckerna för att ge sitt svar på gåtan blev resultatet däremot oavgjort. Både chicken och egg är belagda sedan fornengelskans dagar. Men att avgöra vilket ord som användes först är inte möjligt. I svenskan har möjligen höna ett litet försprång över ägg.

Vilken var först Coca Cola eller Pepsi?

1898 lanserades produkten som ”Brad’s drink” och 1903 bytte den namn till ”Pepsi-Cola”. Namnet Pepsi kommer från dyspepsi (ett samlingsnamn för olika magbesvär)….Pepsi[redigera | redigera wikitext]

Färg Svart
Smak Cola
Övrig information

Vilken kom först ägget eller hönan?

Deras slutsats var enligt BBC att ägget kom först. Världshistoriens första höna måste alltså först ha varit ett ägg. Det som fanns i ägget måste i sin tur ha haft samma dna som hönan eftersom dna inte förändras under livets gång.

För ”höna på ägg”, se uppallat block. Hönan och ägget är ett vanligt filosofiskt dilemma. Frågan brukar formuleras som ”Vad kom först, hönan eller ägget?” Problemet ligger i att ingen av de båda rent logiskt kan ha uppstått utan den andra; hönor kläcks ur ägg och ägg kommer som bekant ur hönor.

Share this post