Populära

Hur forbereder man for vaxthus?

Hur förbereder man för växthus?

Innan ni köper ett växthus behöver ni veta att jorden där det ska stå är tillräckligt djup. På en del platser i ligger berget mycket grunt och då kan ni få problem när ni ska montera växthuset. Mät upp platsen där ni vill sätta upp ert växthus och markera den med snöre.

Hur stort växthus ska man ha?

Räkna med att ni får plats med ca 1,5-2,5 tomatplantor/kvm. Men glöm då inte att räkna bort yta för dörrar, gångar etc. Mät gärna upp platsen där ni planerar att bygga växthuset och markera med pinnar och snören så får ni en bättre uppfattning om storleken och hur det kommer passa in på tomten.

Vilken typ av glas till växthus?

Glas å sin sida håller sig konsekvent i samma nyans och släpper igenom ljus på ett bättre sätt än plast. Dessutom kan man även se andra fördelar där en sådan handlar om livslängd och där en annan handlar om att glas – nästan uteslutande – ger en bättre effekt än plast sett till resultatet av det man väljer att odla.

Vad är lämpligt att odla i växthus?

Förutom gurka och tomater, som är de vanligaste växtarterna som odlas i växthus, går det även fint att odla tidiga grönsaker som sallat och rädisor. Man kan odla störbönor och majs om man bor i de trakter där dessa växter inte kan odlas ute. Man kan odla snittblommor som rosor, nejlikor och krysantemum.

Hur tjockt glas till växthus?

4mm tjockt härdat glas, s.k. säkerhetsglas. Det härdade glaset spricker inte i vassa skärvor som vanligt glas, utan dels är det mycket mer hållbart och slagtåligt men om det ändå skulle gå sönder så smulas det sönder utan att ge vassa skärvor. Ännu bättre isoleringsförmåga har väggar av polykarbonat, s.k. kanalplast.

Vad är Växthusglas?

Ett växthus eller drivhus är en byggnad av ett genomskinligt material (glas eller plast) som släpper in solljus men som hindrar värmen från att slippa ut. På så sätt skapas ett artificiellt klimat som tillåter odlandet av växter som normalt inte skulle trivas på den platsen. Växthus brukar ibland kallas för orangerier.

Share this post