Populära

Vilka djur far man bidrag for?

Vilka djur får man bidrag för?

Djur du kan få ersättning för Du kan få ersättning om du håller djur av de svenska husdjursraser som är utrotningshotade. Det gäller dessa djurarter och raser: Nötkreatur: fjällko, rödkulla, väneko, ringamålako, bohuskulla och svensk låglandsboskap. Gris: linderödssvin.

Får man bidrag för djur?

Så mycket pengar kan du få 1 får motsvarar 0,15 djurenhet. 7 stycken får motsvarar alltså 1 djurenhet. Det innebär att du kan få cirka 300 kronor per får. Du kan som mest få ersättning för det antal djur som du har redovisat i din ansökan.

Vilka EU bidrag kan man söka?

Alla typer av företag, oavsett storlek och näringsgren, kan få EU-medel. Det kan vara t. ex. entreprenörer, uppstartsföretag, mikroföretag, små och medelstora företag samt större företag.

Kan kyrkan hjälpa till med boende?

Till hjälpbehövande personer, bosatta i Lund. Kyrkan har ett antal fonder och stiftelser för behövande. Hjälpverksamhet genom att dela ut ekonomiska bidrag till behövande gamla eller sjuka, till barn och ungdomar för deras vård, utbildning eller fostran samt till behövande funktionshindrade.

Vilka områden ger EU pengar till?

Handel, miljö, klimat, digitalisering, jordbruk, regional utveckling och polissamarbete är några av de områden som EU-länderna arbetar med gemensamt. För att genomföra det som EU-länderna tillsammans har kommit överens om behövs pengar. Därför bidrar alla länder som är med i EU med pengar till EU:s gemensamma budget.

Hur beräknas djurenheter?

Du kan få hjälp med att räkna ut hur många djurenheter du har genom att fylla i uppgifter i den så kallade beräkningshjälpen. Med hjälp av antalet djurenheter kan du räkna ut din djurtäthet som avgör vilken typ av jordbruk du har.

Hur många djurenheter har jag?

Hur många djurenheter är en häst?

En djurenhet är en häst, inklusive föl upp till 6 månaders ålder. Djurenheter används inom lagstiftningen för att kunna jämföra olika djurslags gödselproduktion. En mjölkko, 10 slaktsvin, 100 värphöns och 1 häst utsöndrar ungefär samma mängd fosfor och kväve på ett år.

Share this post