Blogga

Vad ar bra med forskning?

Vad är bra med forskning?

Bra forskning ska också vara etisk och välgjord. Det innebär att undvika till exempel att en större andel av de som inte har någon effekt av en behandling hoppar av studien, att tagna prover blandas ihop eller förorenas, eller att rent fusk gör att resultaten inte går att lita på.

Vilken forskning behövs?

En systematisk översikt av vetenskapliga studier inom olika områden som prio- riterats av brukare, profession och närstående är första steget för att ta reda på vilken effekt olika åtgärder eller aktiviteter har, och om det finns några risker med dem.

Vad är forskning och hur presenteras den i samhället ur ett nationellt internationellt perspektiv?

Målet för forskning och utveckling i Europa 2020-strategin är att 3 % av eu:s bnp ska investeras i fou. En överblick av fou-resurserna i ett antal länder, i form av finansiering och antal forskare, visar att Sverige och de övriga nordiska länderna har jämförelsevis goda resurser för forskning och utveckling.

Vad betyder Upprepbarhet?

innebörden för Reproducerbarhet (upprepbarhet) är att man ska kunna ta om undersökningen med exakt samma utrusning samt även få fram approximativt samma resultat. Vilket är oerhört viktigt att kunna Inom upprepa ett experiment, för att få teorin bekräftad.

Vad menas med nationellt och internationellt?

Ordet internationell är en synonym till global och världsomfattande och kan bland annat beskrivas som ”som omfattar många nationer”. Ordet är motsatsen till nationell. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av internationell samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad menas med Generaliserbarhet?

Generaliserbarhet kan beskrivas som ”möjligheten att utifrån ett urval dra slutsatser om det sammanhang urvalet ingår i”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av generaliserbarhet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

https://www.youtube.com/watch?v=bDMSkUQW6yU

Share this post