Allmänning

Hur lange brann det i Australien?

Hur länge brann det i Australien?

Över 17 miljoner hektar brann från juli 2019 till mars 2020, med kulmen i december och januari. Ytan som brann är nästan lika stor som Götaland och Svealand tillsammans. Den farliga brandröken lade sig bland annat över Sydney och Melbourne, vilket drastiskt försämrade luftkvaliteten i mångmiljonstäderna.

Vilka naturtyper finns i Australien?

Huvudartikel: Australiens natur De mest utbredda naturtyperna i Australien är savann och öken. Därutöver finns också en stor variation av olika naturtyper av mindre omfattning, allt från alpina slätter till tropiska regnskogar.

Vad är en jättekänguru i Australien?

Röd jättekänguru (Macropus rufus), som också återfinns i Australiens riksvapen. Australiens fauna innehåller ett stort antal djurarter som är unika för Australien. Ungefär 83 % av däggdjuren, 89 % av kräldjuren, 90 % av insekterna och de kustnära fiskarterna och 93 % av groddjuren i Australien finns endast här.

Vilka djurarter finns i Australiens fauna?

Australiens fauna innehåller ett stort antal djurarter som är unika för Australien. Ungefär 83 % av däggdjuren, 89 % av kräldjuren, 90 % av insekterna och de kustnära fiskarterna och 93 % av groddjuren i Australien finns endast här.

Vilken landyta har Australien?

Australien har en landyta på 7 617 930 kvadratkilometer och ligger på den indoaustraliska kontinentalplattan. Landet omges av Indiska oceanen, Antarktiska oceanen och Stilla havet och separeras från Asien av Arafurahavet och Timorhavet.

Hur kan man stoppa skogsbränder?

Gallringar och avverkningar som utförts i tid minskar risken för skogsbränder och skador. Beståndsfigurer av olika ålder bidrar till att skogsbranden inte sprider sig så lätt. En förnyelseyta kan till exempel stoppa spridningen av en skogsbrand. I alltför täta skogar sprids elden lättare.

Vad hände med bränderna i Australien?

De har även orsakat allvarlig skada på Australiens natur, 17 miljoner hektar har brandhärjats och mer än 1,25 miljarder infödda djur har dött eller kommer troligen att dö på grund av svält eller andra följdeffekter av bränderna. Det är en stor tragedi och det kommer krävas lång tid för skogen att återhämta sig.

När hände bränderna i Australien?

Under 2019 härjade stora skogsbränder i Australien under flera månader. Det fick förödande konsekvenser för både djur, natur och människor.

Share this post