Blogga

Hur mycket tjanar en interimschef?

Hur mycket tjänar en interimschef?

En så kallad interim manager har ett tidsbegränsat chefsuppdrag, till exempel som vd eller projektledare. Du är inte anställd av företaget och får inte lön.

Vad är en interimschef?

En interimschef är en mycket erfaren ledare och expert inom sitt kompetensområde. Uppdragen är i situationer där man inte kan anställa, eller då man vill tillföra en högre kompetens för att förändra och utveckla organisationen. Det vanligaste är att ett företag hyr in en interimschef för att genomföra en förändring.

Vad är Interim anställning?

En interim anställning, ibland också kallat för interimsuppdrag, är en tillfällig anställning. En interim anställning ska däremot inte förväxlas med vikariat, eftersom ett vikariat tillsätts för en redan existerande tjänst.

Vad är en Interimchef?

Vad är en Interimskonsult?

Att arbeta som interimskonsult innebär att du ges möjlighet till varierande uppdrag och att verka i olika verksamheter, kulturer och organisationer. Uppdragen är ofta väl definierade och avgränsade där du som konsult får möjlighet att bidra med din erfarenhet och kompetens.

Vad är en interimslösning?

Interim är latin, och betyder ”tills vidare”. En interim tas oftast in som en ”tillfällig” lösning eller kompetens under tiden som man rekryterar in ordinarie person, ser över hur den nya organisationen ska designas och/eller under tiden som man driver förändringsprojekt osv..

Vad betyder Interim tränare?

Interim är ett latinskt ord som betyder ”tills vidare” och det är precis vad vi menar med en interimchef. Det vill säga en tillfällig chef i ett mellanskede medan man exempelvis rekryterar eller som ersättare för någon som är sjukskriven.

Varför Interimskonsult?

Att anlita en interimskonsult har flera fördelar. En konsult bidrar till företaget på andra sätt än en person som är del av den ordinarie organisationen. Till exempel är det positivt under turbulenta tider att tillsätta en tillfällig person som har en avkylande, stabiliserande och professionell inverkan.

Vad är interim anställning?

Varför interim?

Fördelen med en interimskonsult är att företaget som anlitar konsulten inte behöver ta ansvar för allt vad gäller försäkringar, pensioner, arbetsgivaravgifter m m. I de flesta fall tar man också in en konsult som ligger en bra bit över den erfarenhets- och kompetensnivå som en ordinarie position hade krävt.

Share this post