Allmänning

Vad ar det for skillnad pa en motocross och enduro?

Vad är det för skillnad på en motocross och enduro?

Det som gör mest skillnad i motorkaraktär mellan enduro och cross, är att enduromotorn har tyngre svänghjul = bättre bottenvrid men lite lägre effekt på topp.

Hur sänka cross?

De flesta fabriksförare använder nedskärda underramar för att sänka bakändarna på sina cyklar. För att sänka en underram måste du klippa 5 till 10 mm ur underramens aluminiumstöd. Detta gör att sitthöjden kan sjunka ungefär 1 tum. Husqvarnas underram av kol / plast går inte att skära ner.

Vad betyder enduro på svenska?

Enduro, som är spanskt ord betyder uthållig. Sporten utövas under hela året. Enduro är den av motorcykelsportens grenar som i Sverige har flest utövare, från motionsåkare till yppersta elit. Svenska mästerskap och den klassiska ”Novemberkåsan” körs som Typ 1.

Hur sänker man en crossmoped?

Framgaffeln går oftast att släppa ner lite i kronorna, bak borde man egentligen göra om på länkaget för att få behålla nån fjädringsväg. Släpper man på fjäderförspänningen så blir den kanske lite lägre, men det är mest pga den blir så mjuk, det kommer bli gungigt och bottna om man kör hårt.

Hur sänker man en cross moped?

Bända upp utrymmet där skruven nyper åt och sedan bara sänka dem till den höjd man vill och sedan bara skruva åt igen.

Hur kan man höja en moppe?

Sen om man vill höja sin moped extremt mycket så ska man köpa str8:as XL höjningssats, den höjer din moped ca 6.5 cm. Att höja mopeden är inte bara snyggt det är också väldigt bra för stuntning, det hjälper dig lite av komma upp på bakhjulet lättare.

Får man köra enduro utan körkort?

Skulle man köra utanför inhägnat område så gör man sig skyldig till olovlig körning på grund av att man inte har ett körkort för den maskinen. En enduromotorcykel går däremot att besiktiga för att framföra på allmän väg eftersom den i många fall är utrustad med belysning och går att göra trafiksäker.

Share this post