Rekommendationer

Vad ar en kassako?

Vad är en kassako?

En kassako är ett företag, ett affärsområde eller en produkt som genererar ett stort fritt kassaflöde över tiden. Kassaflödet är beroende av företagets eller produktens lönsamhet, det vill säga att intäkter är större än kostnader, men även av att överskottet inte binds upp i verksamheten i form av rörelsekapital.

Hur mycket tjänar stöd och matchning?

Om du är utförsäkrad får du ersättning med 65 % av din dagsförtjänst så länge du är medlem i a-kassan. Om du inte uppfyller villkoren för a-kassa får du 223 kronor per dag. Om du deltar i jobb- och utvecklingsgarantin kan du få ersättning i totalt 450 dagar.

Hur länge kan man få stöd och matchning?

Stöd och matchning upphör Inga nya beslut för stöd och matchning kan tas efter 6 december 2021. Tjänsten upphör. Deltar du redan i stöd och matchning ska du fullfölja aktiviteten enligt tidigare beslut. Istället för stöd och matchning gäller nu rusta och matcha i hela landet.

Hur mycket får man i aktivitetsstöd per månad?

Hur mycket du får i aktivitetsstöd beror på hur mycket du skulle ha fått i a-kassa. Uppfyller du villkoren för a-kassa får du minst 365 kronor och högst 910 kronor per dag före skatt de första 100 dagarna och 760 kronor per dag före skatt de resterande dagarna.

Vad händer efter jobb- och utvecklingsgarantin?

Om du fortfarande är arbetslös efter 450 dagar i jobb- och utvecklingsgarantin kommer Arbetsförmedlingen att få ansvar för att du erbjuds plats hos ett företag eller och en organisation inom privat och offentlig sektor. Den sysselsättningsperiod som du anvisas ska pågå en lång period, dock två år som längst.

Måste man tacka ja till stöd och matchning?

När du är arbetslös ska du försöka hitta arbete så fort som möjligt. Arbetsförmedlingen kan besluta om insatser i form av arbetsmarknadspolitiska program eller utbildningar som stöd i ditt arbetssökande. Om du blir anvisad ett program eller en utbildning behöver du tacka ja till att delta.

Hur länge kan man gå på Rusta och matcha?

Hur länge varar rusta och matcha? Målet är att du ska få jobb eller börja en utbildning så snabbt som möjligt men om det behövs kan du delta i rusta och matcha i tolv månader.

Hur mycket får man som aktivitetsstöd?

Nivån beror på hur många dagar i en ersättningsperiod som deltagaren har förbrukat, dock lägst 510 kronor per dag. Om den arbetssökande inte uppfyller villkoren för a-kassa är aktivitetsstödet 223 kronor per dag vid program på heltid.

https://www.youtube.com/watch?v=b627hT9-tVQ

Share this post