Populära

Kan man forvara klader pa vinden?

Kan man förvara kläder på vinden?

Dina kläder trivs allra bäst i mörka och torra utrymmen. Undvik att förvara dina kläder i källaren eller på vinden där det kan vara både kallt och fuktigt. I fuktiga utrymmen kan kläderna angripas av både unken lukt och mögel.

Är det farligt att ha svartmögel på vinden?

Svartmögel på vinden är ett vanligt förekommande problem. Möglet är oftast inte giftigt och farligt utan mer förvarnar om att risken för att skadliga mögelsorter inte är långt borta. Liknande svartmögel, är vitmögel ett samlingsnamn för de mögelsorterna som är vita.

Vad går att förvara i Kallförråd?

I ett kallförråd går det bra att förvara det mesta. Alltifrån trädgårdsmöbler till skor och resväskor kan du förvara i ett kallförråd. Du bör däremot undvika att förvara föremål som inte tål kylgrader, kraftiga temperatursvängningar eller fukt.

Varför blir det mögel på vinden?

En vind ska inte släppa in vatten eller för mycket fukt, vare sig inifrån eller utifrån. Därför är det viktigt att inspektera vinden regelbundet. Har du en fuktig vind kan fukten sätta sig i trä och isolering, vilket i sin tur kan orsaka mögel och röta. Skadorna brukar främst drabba yttertakets insida och takbjälkarna.

Hur vanligt är det med mögel på vinden?

Det är under vinterhalvåret som du ska hålla extra uppsikt på vinden. Det är nämligen under de kalla månaderna som de flesta fuktskador uppstår. Fukt och mögelskador är ett utbrett problem bland landets husägare. Statistik från Boverket visar att nästan var fjärde husägare har en fuktskadad vind.

Hur förvara saker på vinden?

Kombinera gärna hyllorna med en större byrå med många lådor för förvaring av mindre saker! Tänk också på att även om du isolerat din vind kan det vara bra att förvara vissa saker i plastlådor med tättslutande lock. Det gäller framför allt kläder, viktiga papper och elektronikutrustning.

Share this post